Nieuws

Spotify wil gratis abonnement aantrekkelijker maken

Als gratis gebruiker krijg je binnenkort meer controle over welke nummers je kan beluisteren. Zo wil Spotify meer gebruikers lokken die uiteindelijk overstappen naar een betalend abonnement.

Iedereen kan gratis luisteren naar Spotify, maar de niet-betaalde variant is erg beperkend in zijn functionaliteit. Op je computer hoor je tussendoor advertenties en op je smartphone kan je enkel luisteren naar afspeellijsten in willekeurige volgorde. Ook loop je tegen beperkingen aan wat betreft het muziekaanbod: voor sommige nummers moet je Premium hebben. Spotify wil de frustraties beperken door gratis accounts flexibeler te maken. Dat meldt het doorgaans betrouwbare Bloomberg.

Omdat het bedrijf nu een beursnotering heeft, wil het bedrijf meer inkomsten genereren. Een interessanter gratis aanbod moet zorgen voor een snellere groei van gebruikers, zodat er uiteindelijk meer mensen overstappen naar een van de betaalde bundels. Spotify voelt immers de hete adem van Apple Mujsic in zijn nek, maar is nog steeds de grootste streamingdienst ter wereld. Dat wil het groene platform zo houden. Op het einde van het jaar mikt Spotify op 200 miljoen gebruikers.

Wat zou er concreet veranderen voor gratis gebruikers? Ze zouden, volgens Bloomberg, meer controle krijgen over welke nummers ze kunnen beluisteren en hoe ze hun favoriete afspeellijsten kunnen vinden. Offline beluisteren blijft uitsluitend voor Premium-gebruikers en je luistersessie wordt nog steeds onderbroken door advertentieblokken, maar het zou minder frustrerend moeten worden om een gratis account te gebruiken.

[related_article id=”224079″]

Muziekspeler voor in auto

Op 24 april doet Spotify een grote aankondiging, waarvoor het de internationale pers heeft opgetrommeld. Eerdere geruchten wijzen op een spraakgestuurde muziekspeler voor in de auto, zodat het eenvoudiger wordt om onderweg een liedje af te spelen. Het zou gaan om een klein cirkelvormig apparaatje die je aan je dashboard kan vastpinnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business