Nieuws

Google onthult per vergissing nieuwe navigatieknoppen in Android P

Volgens verschillende websites werkt Google aan een nieuw navigatiesysteem dat gelijkaardig is aan dat van de iPhone X. Een screenshot van Google voedt de veronderstelling verder.

Google sleutelt aan nieuwe navigatieknoppen voor Android P, en die zouden wel eens erg veel weg hebben van de interface op de iPhone X. Google stak zelf de vuur aan de lont door een screenshot online te plaatsen.

Verwijderde screenshot

Die screenshot hoort bij een blogpost over een verder ongerelateerde functie in Android P en toonde onderaan een nieuwe navigatiebalk. De thuisknop is een pak kleiner dan normaal en is niet meer cirkelvormig maar langwerpig. Ook opvallend is dat de vierkante multitask-knop, waarmee je je actieve apps kan oproepen, niet op het beeld staat. Google heeft de screenshot ondertussen offline gehaald en vervangen door een beeld zonder de knoppen.

Volgens website 9to5google wordt de multitask-knop vervangen door een systeem dat Apple al introduceerde bij de iPhone X: in plaats van te klikken op de vierkante knop, swipe je met je vinger naar boven om het overzicht van je actieve apps te bekijken. Het is mogelijk dat de thuisknop in de screenshot ook geen thuisknop is, maar enkel een visueel signaal om aan te geven dat je naar boven moet swipen.

Logisch

Nu smartphones steeds meer evolueren naar grotere schermen met minder ruimte voor fysieke knoppen, is het logisch dat fabrikanten experimenteren met de navigiatie-interface van een mobiel besturingssysteem. Op dit moment zit Android P nog in een vroeg stadium, de definitieve versie wordt pas over vier maanden verwacht. Het is erg waarschijnlijk dat Google nog volop sleutelt aan de interface en er nog geen officieel nieuws over wil uitbrengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business