Nieuws

Tesla Model 3-productie vertraagd door robots

Vertragingen in de productie van de Tesla Model 3 zijn volgens Elon Musk het gevolg van automatisering en te weinig menselijke assemblagelijnarbeiders.

In een interview met CBS meldt Tesla CEO Elon Musk dat de vertragingen in de productie van de elektrische Tesla Model 3 het gevolg is van een overmatig vertrouwen op automatisering en te weinig menselijke assemblagelijnarbeiders.

Musk stelt dat Tesla meer mensen nodig heeft in het productieproces van de Model 3-wagen. De automatisering vertraagt de productie van de elektrische wagen door het “gekke en complexe netwerk van lopende banden.” Nadat het duidelijk werd dat de werkwijze niet werkte, werd het productieproces herzien.

Eerder deze maand meldde Tesla dat het bedrijf niet het beoogde doel van 2.500 Model 3-wagens per week kan produceren tegen het einde van het eerste financiële kwartaal van dit jaar. Ondanks deze tegenslag gelooft het bedrijf dat het halverwege 2018 5.000 Tesla Model 3-wagens per week produceert. Tegen de huidige productiesnelheid rolt Tesla 2.000 elektrische wagens per week van de band.

Verder vermeldt Musk in het interview dat de technische complexiteit van de Tesla Model 3 een bijkomende oorzaak is voor de vertraging van de productie. “We introduceerden te veel nieuwe technologie in het model 3 in één keer”, stelt Musk.

Eerder legde Tesla de schuld voor de vertraging in de productie van de Tesla Model 3-wagen bij de productie van de batterijen voor de elektrische wagen. Batterijproblemen zorgden er toen voor dat Tesla geen versnelling hoger kan schakelen in de productie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business