Nieuws

Intel zet de rekenkracht van beeldkaarten in voor virusscans

Intel ontwikkelt de Threat Detection-technologie die de rekenkracht van de geïntegreerde beeldkaarten inzet in de zoektocht naar bedreigingen op je computer.

Processorfabrikant Intel werkt samen met Microsoft om antivirusscanners toegang te geven tot de rekenkracht van de geïntegreerde beeldkaarten op de Intel-processoren. Die Threat Detection-technologie verbetert op sommige systemen de prestaties en de levensduur van de batterij.

Virusscanners gebruiken voorlopig enkel de rekenkracht van de processor in de strijd tegen bedreigingen, met een negatieve impact op de prestaties van de computer. Intel hoopt door de rekenkracht van de beeldkaart te gebruiken de prestaties en het stroomverbruik te verbeteren, aangezien zowel laptops als desktops de geïntegreerde beeldkaarten van de processor meestal niet volledig benutten.

Intel werkt samen met Microsoft om deze technologie verder te ontwikkelen en ondersteuning te bieden in Windows Defender Advanced Threat Protection. Naast de samenwerking met Microsoft werkt Intel ook samen met andere antivirus-leveranciers zodat anderen van deze verandering op siliciumniveau kunnen profiteren.

De Threat Detection-technologie van Intel is beschikbaar op de 6e, 7e en 8e generatie Intel-processors, waardoor een groot aantal toestellen voordeel halen uit het verplaatsen van het rekenwerk van virusscans van de processor naar de geïntegreerde beeldkaart.

Later deze maand is de Intel Threat Detection-technologie beschikbaar in de standaard Windows Defender-antivirusscanner.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business