Nieuws

Intel stopt de ontwikkeling van smart glasses

Intel zet de ontwikkeling van haar smart glasses stop en sluit de New Devices Group afdeling binnen het bedrijf, mogelijks volgen ontslagen.

Technologiebedrijf Intel sluit de bedrijfsgroep New Devices Group die onder meer werkt aan smart glasses. Het bedrijf presenteerde de Intel Vaunt smart glasses in februari bij een bezoek van The Verge aan de afdeling van de New Devices Group.

In een officiële verklaring tegenover The Information bevestigt Intel dat het bedrijf voortdurend werkt aan nieuwe technologieën en ervaringen. “Niet al deze producten ontwikkelen zich tot een product dat we op de markt willen brengen”, stelt Intel. “Het Superlight (de codenaam voor het Vaunt-project) is een geweldig voorbeeld van de ontwikkeling van een echt gedifferentieerde reality-bril voor de consument.”

Intel probeerde de augmented reality-bril te herontwerpen tot een onopvallend hulpmiddel dat je de hele dag kan dragen zonder dat mensen op straat je vreemd aankijken. In de bril zit dan ook geen camera, microfoon of luidspreker. In de hoeken van het blikveld toont het accessoire eenvoudige navigatie-instructies of app-berichten.

Omdat de smart glasses van Intel op een gewone bril moeten lijken, leverde het bedrijf de glazen in alle varianten die de opticien aanbiedt. Het verbinden van de Intel Vaunt met je Android- of iPhone-toestel gebeurt met Bluethooth.

In de New Devices Group werken zo’n 200 werknemers en ontslagen zijn voorlopig niet uitgesloten. “We gaan een gedisciplineerde aanpak hanteren terwijl we nieuwe technologieën blijven uitvinden en verkennen”, verklaart Intel. “Daarvoor zijn soms moeilijke keuzes nodig als de marktdynamiek geen verdere investeringen ondersteunt.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business