Nieuws

Facebook wil eigen chips ontwikkelen

Facebook lijkt te werken aan eigen chips voor servers en mobiele toestellen en poogt daarmee minder afhankelijk te zijn van andere technologiebedrijven.

Facebook zoekt medewerkers voor de ontwikkeling van eigen processoren en chips voor servers en andere toepassingen. Dat meldt Bloomberg. Het bedrijf wil in de toekomst minder afhankelijk zijn van externe bedrijven zoals onder meer Qualcomm.

Facebook is niet het enige bedrijf dat eigen chips ontwikkelt. Apple maakt al jaren gebruik van zowel eigen chips in de iOS-toestellen en is naar verluidt van plan om de Intel-processors in de Mac-computers te vervangen door in huis ontwikkelde rekenkernen.

Technologiereus Facebook opende een vacature voor een manager die belast is met het ontwikkelen van hardwarecomponenten, firmware en drivers. Het bedrijf lijkt daardoor het voorbeeld van Apple te volgen.

Artificiële intelligentie

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, stelde in de hoorzitting voor het Amerikaanse Congres dat AI uiteindelijk een nog grotere rol gaat spelen in het markeren van ongepaste inhoud op het sociale netwerk. Het is mogelijk dat het chip-team wordt ingezet om de kunstmatige intelligentie-servers van het bedrijf verder te verbeteren. Op dit moment worden de servers, die de AI-systemen van Facebook trainen, door Nvidia gevoed.

[related_article id=”224154″]

Verder kan Facebook de chips ook ontwikkelen voor slimme luidsprekers of toekomstige virtual reality-headsets. Dat biedt de mogelijkheid om de toestellen te verbeteren en optimalisaties te maken die alleen mogelijk zijn als het bedrijf de hardware en software naast elkaar ontwikkelt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business