Nieuws

Huawei lanceert Y-serie met budgettelefoons

Huawei brengt in mei twee bugetsmartphones op de markt met een 18:9-schermverhouding in een nieuwe Y-serie: de Huawei Y6 en Huawei Y7.

Telefoonfabrikant Huawei brengt in mei twee nieuwe smartphones op de markt. Met de Y-serie voegt Huawei twee betaalbare modellen toe aan zijn smartphone-aanbod: de Huawei Y6 en Y7.

De Y-serie beschikt over een scherm met een aspectratio van 18:9. Die schermverhouding zagen we al eerder verschijnen in de Huawei P20-reeks bij de grote broertjes van de Y6 en Y7. De Huawei Y-serie moet het bedrijf vertegenwoordigen in het budgetsegment op de smartphonemarkt.

Vergelijkbaar met de Honor 9

De Huawei Y-serie toont veel gelijkenissen met de Huawei Honor 9. De Huawei Y6 en Y7 bieden ruimte voor twee nano-simkaarten en een micro sd-kaart met ondersteuning tot 256 GB aan opslagruimte. Specificaties die gelijklopen met de Honor 9.

[related_article id=”224198″]

Zowel de Huawei Y6 als Y7 beschikt over een 13 megapixel camera aan de achterzijde. De Huawei Y7 combineert die met een 8 megapixel camera aan de voorkant, de Y6 met een camera van 5 megapixel.

Beide modellen in de Huawei Y-serie beschikken over een batterij van 3000 mAh en die moet zorgen voor een lange batterijlevensduur. “Op de Huawei Y7 kunnen gebruikers tot 13 uur video’s kijken of tot 58 uur muziek afspelen, de Y6-gebruikers kunnen tot 14 uur video bekijken of tot 57 uur muziek afspelen”, luidt het persbericht.

Android 8.0

Beide smartphonemodellen draaien op EMUI 8.0, een besturingssysteem gebaseerd op Android 8.0. Door de toevoeging van artificiële intelligentie leert het toestel je beter kennen en kan het door voorspellingen de prestaties verhogen.

De Huawei Y7 is vanaf 1 mei verkrijgbaar in het blauw en zwart voor een richtprijs van 199 euro. Het kleinere broertje, de Huawei Y6, is die dag verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en goud voor 149 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business