Nieuws

Nieuwe leider van Apple in Zuid-Korea komt van Samsung

Na jaren voor Samsung te hebben gewerkt is Brandon Yoon vertrokken naar Apple om de verkoop aan te laten trekken. Yoon komt binnen gedurende een tijd waarop autoriteiten nauwlettend naar Apple kijken.

Het gebeurt vaak dat mensen hoog in het bestuur van bedrijf naar bedrijf overstappen, al komt het niet heel vaak voor dat het een directe concurrent is. Ditmaal is de vice president van Samsung, Brandon Yoon, vetrokken naar Apple in Zuid-Korea, het thuisland van Samsung. Eerder kwam Yoon al van Microsoft naar Samsung. Het is dus niet zijn eerste grote overstap.

Bloomberg geeft aan dat Yoon zeer waarschijnlijk is aangenomen om in Samsung’s thuisland, Zuid-Korea, Apple te gaan ondersteunen. Dit na jaren van problemen en tegenvallende resultaten, zo had Apple vorig jaar slechts een marktaandeel van 18% tegenover 56% voor Samsung.

Autoriteiten

Vorig jaar lag Apple nog onder vuur in Zuid-Korea, zo is het kantoor van Apple voor de aankondiging van de iPhone X bezocht door de autoriteiten. Verder ligt Apple in het land onder een vergrootglas voor het doorgeven van de rekeningen voor de marketing van hun toestellen aan de providers in het land.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business