Nieuws

Spotify lanceert vernieuwde app voor gratis gebruikers

Spotify heeft vernieuwingen uitgebracht voor de gratis muziekservice voor op je telefoon. Deze vernieuwingen brengen meer vrijheid en personalisatie voor de gebruikers naar de app.

Spotify is wereldwijd een van de grootste muziekdiensten, met 90 miljoen gebruikers van de gratis dienst die ze aanbieden. Zo’n 60% van de gebruikers van deze gratis service zal later doorstromen naar de betaalde dienst. Tijdens een evenement in New York op dinsdag heeft Spotify vernieuwingen aangekondigd voor de gratis Spotify service. Deze veranderingen zullen de gebruikers uit het ‘Shuffle tijdperk’ halen waar ze sinds 2014 in zitten.

Vernieuwde afspeellijsten

2014 was de laatste keer dat Spotify vernieuwingen heeft aangebracht aan het gratis gedeelte van Spotify, zo gaf hoofd Research and Development, Gustav Söderström, aan gedurende de presentatie. Daar komt nu verandering in met onder andere 15 nieuwe afspeellijsten, zo gaf Söderström aan. In deze vernieuwde afspeellijsten ben je volledig vrij afzonderlijk te luisteren naar elk nummer die in deze lijsten staan. Voorheen werd de gebruiker geforceerd om de Shuffle functie te gebruiken. Hierdoor moest de luisteraar naar elk nummer in de afspeellijst luisteren. Naast de 15 afspeellijsten zijn alle andere afspeellijsten ook beschikbaar, al wordt je daar wel nogsteeds geforceerd om de Shuffle functie te gebruiken.

Deze 15 vernieuwde afspeellijsten zullen zich ook aanpassen aan je luister behoeften. Luister je veel naar nummers van bijvoorbeeld Adele, dan zullen haar nummers in de toekomst ook meer verschijnen in de afspeellijsten. De volgende afspeellijsten vallen onder andere binnen de 15 afspeellijsten waarin je vrij bent elk nummer afzonderlijk af te spelen: Discover Weekly, Release Radar en Daily Mix.

Andere vernieuwingen

Naast de vernieuwde afspeellijsten zal de app tijdens het instellen al vragen naar je favoriete zangers. Op deze manier kan Spotify direct na het instellen van de app je afspeellijsten daarop afstemmen.

Als laatste vernieuwing brengt Spotify nu ook een data besparingsfunctie naar de app toe. Mochten gebruikers een beperkte bundel hebben dan kunnen ze toch gebruik blijven maken van de app buitenshuis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business