Nieuws

Tesla-bestuurder krijgt rijverbod wegens roekeloos rijgedrag

De politie van het Hertfordshire veroordeelde een Tesla-bestuurder voor roekeloos rijgedrag wegens het rijden met automatische piloot, in de passagierszetel.

Een Engelse Tesla-bestuurder werd schuldig bevonden aan roekeloos rijgedrag. Dat meldt de politie van Hertfordshire. De 39-jarige man reedt op de snelweg toen hij de autopilot van zijn elektrische wagen inschakelde en plaatsnam in de passagierszetel.

Onbemand voertuig

Een getuige merkte op dat de bestuurder van de Tesla Model S in de passagierszetel van zijn elektrische wagen zat met beide handen achter zijn hoofd. In het voertuig was geen bestuurder aanwezig. De eigenaar van de elektrische sedan liet het stuurwiel en de voetbedieningen volledig onbemand.

Uit getuigenverslagen blijkt bovendien dat het verkeer druk was en het voertuig op het moment van het incident ongeveer 65 kilometer per uur reed. Beelden van het incident werden op sociale media gepost vooraleer het aan de politie werd gemeld.

Automatisch hulpmiddel

Tesla benadrukt dat de automatische piloot een hulpmiddel is voor een ‘volledig attente bestuurder’ en Traffic-Aware Cruise Control (TACC) helpt bij het versnellen en vertragen van het voertuig terwijl Autosteer de bestuurder begeleidt bij het sturen van de elektrische auto.

De Tesla-bestuurder gaf in de rechtszaak toe dat hij wist dat wat hij gedaan had ‘dom’ was, maar de auto was in staat om iets ‘geweldigs’ te doen en dat hij gewoon de ‘ongelukkige’ was die betrapt werd.

De man kreeg een rijverbod van 18 maanden en een taakstraf van 100 uur opgelegd bovenop een geldboete van 2.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business