Nieuws

AMD werkt aan 7nm-processoren en -grafische kaarten

Hardwarefabrikant AMD brengt in 2019 zowel processoren als grafische kaarten op de markt die gebruikmaken van een 7nm-productieproces.

Intel stelde recent de release van haar 10nm-processoren uit tot 2019, maar tegen die tijd krijgt aartsrivaal AMD een sterke voorsprong op de chipfabrikant. AMD werkt aan Zen 2-processoren met een 7nm-productieproces en mikt op een lancering in 2019.

AMD zit Intel op de hielen

AMD kondigde eerder deze maand zijn tweede generatie Zen-processoren aan die de huidige 14nm-architectuur gebruiken. De toekomstige Zen 2-rekenchips moeten in 2019 overstappen op het 7nm-productieproces.

[related_article id=”224430″]

Intel Cannon Lake is de aankomende 10nm-chiparchitectuur en de volgende stap van het bedrijf in het creëren van kleinere en snellere processoren. Processorfabrikant Intel plande om deze processorreeks in 2016 op de markt te brengen, maar stelde de release al tweemaal uit.

De overstap van het 14nm- naar 10nm-productieproces liep bij Intel vertraging op en zal pas in 2019 plaatsvinden. Gezien de kaarten die nu op tafel liggen, steekt AMD in 2019 de processorontwikkelaar Intel voorbij.

Grafische kaarten

Bovendien werkt AMD niet enkel aan processoren met een 7nm-architectuur, ook de Radeon Instinct machine learning grafische kaarten maken gebruik van een op Vega-gebaseerde 7nm-architectuur.

Op Twitter maakte AMD bekend dat een testversie van de Radeon Instinct-kaart correct werkt op een 7nm-architectuur. Daarmee luidt het bedrijf de overstap in van een 14nm- naar 7nm-productieproces.

Voorlopig is het onduidelijk of de 7nm-architectuur in de machine learning grafische kaarten ook zijn weg vindt naar de volgende generatie gaming kaarten van AMD.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business