Tips

Zo haal je de nieuwe Windows-update nu al binnen

Sinds maandag kan je de Windows 10 april-update manueel downloaden. Met enkele klikken zet je de installatie in gang.

Een nieuw semester, een nieuwe Windows: Microsoft lanceerde deze week zijn nieuwste versie van Windows 10. Omdat die nog net op de valreep in april werd voorgesteld – sinds 30 april kan je de update downloaden – heeft de update de officiële naam ‘Windows 10 april 2018’-update gekregen.

Wachten of klikken

Op zich hoef je zelf niets te doen voor het installeren van de update. Je computer zal de update automatisch downloaden en installeren zodra deze beschikbaar is voor je toestel. Daar kan echter wel wat tijd over gaan. Pas vanaf 8 mei rolt Microsoft de update actief uit naar computers. Het is goed mogelijk dat je pc pas een paar weken later in gang schiet en de update installeert. Je kan kiezen: wachten tot je computer het werk doet, of het proces zelf starten.

Windows Update

Het manueel starten van de update is niet zo moeilijk. Open de Instellingen op je pc en ga naar het onderdeel Bijwerken en beveiliging en vervolgens het tabblad Windows Update.

Klik je op de knop Naar Updates Zoeken, dan zal je pc naar de Windows 10 april 2018-update speuren. Let op: eens je op de knop drukt zal je toestel automatisch overgaan tot het downloaden van het bestand. Je kan dan nog wel zeggen wanneer je de update wil installeren, maar voor het uitstellen zal je niet veel marge meer hebben. Druk dus alleen op de knop wanneer je zeker weet dat het installeren van de update geen andere plannen zal doorkruisen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business