Nieuws

LG onthult LG G7 ThinQ met slimme camera

De Zuid-Koreaanse fabrikant LG heeft eindelijk het doek gelicht van de nieuwe G7. Een slimme camera en innovatieve audio-opties moeten kopers lokken.

LG heeft na vele geruchten haar nieuwe smartphone, de LG G7 ThinQ gelanceerd in New York City. De fabrikant hoopt te scoren met een nieuwe camera, verbeterde audio, een stofwerend en waterdicht omhulsel, opvallende audio-functies en een aparte Google Assistant-knop 

De LG G7 ThinQ is uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 845 en een ‘Fullvision’ 6.1-inch LCD-scherm. De camera belooft veel dingen, zoals artificiële intelligentie ondersteuning, maar lijkt na de eerste reviews niet te overtuigen. The Verge liet weten dat ze niets speciaal opmerkten aan de slimme camera-capaciteit.

“Het toestel vibreert een beetje wanneer het voorwerpen zoals als bloemen, mensen, dieren of zonsondergang herkent. De smartphone detecteerde bloemen, maar wanneer ik een foto wilde trekken merkte ik niet veel verschil in kwaliteit”, schrijft Ashley Carman. Haar collega Dieter Bohn: “De camera’s zullen je niet teleurstellen, ik denk gewoon niet dat ze een indruk zullen maken.”

Surround Sound

LG maakt er een punt van om in te zetten op audio, en dat is niet anders met de G7 ThinQ. De inclusie van een 32-bit quad-DAC, een fysieke audio-ingang en – een primeur voor een smartphone – de ondersteuning van DTS:X virtual surround sound moeten muziekliefhebbers verlokken. Om van surround sound te genieten moet je wel een hoofdtelefoon of een speaker gebruiken. Verder pompt LG de volume van zijn smartphone op door een handigheidje: door gebruik te maken van vrije ruimte binnenin de smartphone creërt het een Boombox speaker.

Google Assistant

De reviewers zijn wel tevreden over de inkeping bovenop de telefoon. Het is aan te passen qua kleur aan je eigen stijl. Ook de Google Assistant-knop wekt veel interesse op. Net zoals de Bixby-knop op de Samsung Galaxy S-modellen is deze niet te herprogrammeren. Over de prijs of de lanceerdatum van de smartphone blijft LG momenteel stil.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business