IDC: Xiaomi ziet stijgende lijn verkopen smartphones

IDC heeft zojuist haar rapport uitgebracht voor de smartphone verkopen van het eerste kwartaal van 2018. Er lijkt na jaren van stijgingen inmiddels een keerpunt te zijn, nu de smartphone verkopen licht beginnen te dalen.

De afgelopen jaren bleven de smartphone verkopen wereldwijd stijgen, tot aan het einde van 2017. Daar begon een kantelpunt, en nu is duidelijk te zien dat er een dalende trend zichtbaar is. Analistenbureau IDC heeft vandaag laten weten een daling te zien van 2.9% wereldwijd YoY vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Volgens IDC heeft deze daling vooral te maken met de grote prijsstijgingen van bijvoorbeeld high-end toestellen.

Dalende verkopen

In onderstaande tabel is de daling van het aantal verkopen duidelijk te zien. Waar Samsung een kleine daling zag, en Apple zelfs een stijging, zagen fabrikanten als OPPO grote dalingen in de verkoop. Er is echter een vreemde eend in de bijt hier, en dat is Xiaomi. Volgens de IDC heeft Xiaomi zijn verkopen bijna zien verdubbelen in een jaar tijd, met een stijging van 87.8% naar 28 miljoen smartphones.

Volgens IDC heeft deze stijging te maken met het feit dat Xiaomi zich inmiddels aan het verspreiden is buiten China. Zo verkoopt het al een tijd lang telefoons in India, een van de grootste opkomende smartphone markten wereldwijd. Verder heeft Xiaomi ook al een aantal telefoons in de Europese schappen liggen via een Poolse distributeur.

Marktaandeel

Dat de verkopen dalen zegt niks over het marktaandeel van een bedrijf, zo blijft dat van Samsung min of meer gelijk met een stijging van 0,1%. Bij andere bedrijven zien we weliswaar een daling, zo verliest OPPO 0,4% van haar marktaandeel. Fabrikanten binnen de groep ‘overig’ verliezen maar liefst 6,5% van de totale smartphonemarkt aan andere bedrijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business