Nieuws

Google Assistant werkt nu met meer dan 5.000 toestellen

In een blogpost liet Google weten dat de spraak-assistent momenteel compatibel is met 5.000 smart home-producten. Vooral dit jaar is er een opmerkelijke versnelling: sinds januari zijn er 1.500 toestellen bijgekomen.

Met de Google Assistant kan je ondertussen 5.000 verschillende toestellen aanspreken, zo laat het bedrijf weten. De Google Assistant is een digitale spraak-assistent van Google die je kan inzetten om met je stem smart home-producten aan te sturen. Een sms versturen, muziek aandoen als je thuiskomt of de gordijnen sluiten zijn maar enkele voorbeelden. Google verzamelde alle mogelijke acties een tijdje geleden nog in een nieuwe website die gebruikers een beter overzicht moet geven van alle vaardigheden van de assistent.

[related_article id=”222153″]

De Google Assistant wordt ondertussen ondersteund op je smartphone, speakers, slimme horloge, laptop, televisie, auto en sinds kort ook op de nieuwe categorie van smart displays. Het is een grote sprong ten opzichte van eind 2016 toen de IoT-variant van de Google Asisstant, Google Home, officieel werd gelanceerd en nog maar weinig compatibiliteit met smart home-producten had. Het valt te verwachten dat het bedrijf de komende weken ook weer zal uitpakken met een resem nieuwe ondersteuningen en partnerships met smart Home-merken, met de Google I/O-conferentie in het vooruitzicht.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business