Nieuws

YouTube bereikt maandelijks 1,8 miljard mensen

Maandelijks zitten er meer dan 1,8 miljard mensen op YouTube, een groei met meer dan 300 miljoen mensen tegenover vorig jaar. Die sterke groei brengt echter ook nieuwe problemen met zich mee.

YouTube-voorzitter Susan Wojcicki kondigde tijdens een persmoment in New York City aan dat er maandelijks meer dan 1,8 miljard mensen op het platform zitten. En dat gaat dan enkel om personen die inloggen met een account, bezoekers zonder account zitten in de cijfers niet meegerekend. Alleen al via tv kijken YouTubers per dag meer dan 150 miljoen uren aan videoclips op het medium.

Het is een behoorlijke sprong ten opzichte van de laatste cijfers die het bedrijf vrijgaf. Vorig jaar in juni telde YouTube 1,5 miljard gebruikers die maandelijks inlogden om hun portie video op te halen. Het platform kan min of meer naast Facebook gaan staan op basis van het aantal gebruikers dat het aantrekt.

Die buitenproportionele reikwijdte zorgt er ook voor dat problemen een grote zichtbaarheid hebben. Het platform wordt al langer aangewreven dat het te weinig doet om aanstootgevende video’s te verwijderen. Een feit dat Wojcicki ook expliciet adresseerde tijdens de persvoorstelling. “Het is ongelofelijk belangrijk voor me en iedereen bij YouTube dat we verantwoordelijk groeien,” aldus de CEO. Ze stelt dat YouTube de afgelopen maanden nieuwe maatregelen heeft genomen om zijn content te beheren. Ze doelt daarmee op een verbetering van de infrastructuur en tools voor beheer, maar ook op striktere richtlijnen voor gebruikers en meer werknemers die zich toe leggen op het modereren van clips. Ook artificiële intelligentie moet ervoor zorgen dat foute filmpjes sneller worden opgespoord en offline gehaald.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business