Windows 10 loopt vast met gebruik Chrome na laatste Windows update

Microsoft stelde de Windows 10 update midden april al uit vanwege problemen. Nu zijn er echter nog steeds problemen aanwezig in de update, zo lijkt Windows vast te lopen bij het gebruik van Google Chrome.

Een paar dagen geleden kwam nog de nieuwe Windows 10 April-update uit, met een aantal interessante toegevoegde functionaliteiten. Naast de toegevoegde functionaliteiten hoopt Microsoft ook altijd een aantal bestaande bugs te verhelpen. Nu wil het wel eens dat er nieuwe bugs bijkomen, en dat is deze keer (helaas) niet anders.

Nieuwe fouten

Wie snel aan de gang is gegaan en de nieuwste Windows 10 update gedownload heeft, heeft het misschien al gemerkt. Sommige gebruikers melden namelijk dat bij het gebruik van Google Chrome hun volledige systeem vastloopt. Hetzelfde gebeurd, gek genoeg, bij het gebruik van het commando ‘Hey Cortana’.

De verwachting is dat Microsoft snel met een oplossing komt. Zelf spreken ze van een verwachte patch datum van 8 mei, samen met de andere maandelijkse updates. Voor Microsoft is dit een grote fout, helemaal gezien het grote aantal gebruikers van de browser. Volgens NetMarketShare heeft Google Chrome momenteel een aandeel van 62% in de browsers voor de desktopmarkt.

Tijdelijke oplossing

In het forumbericht waar ook de verwachte patch datum in wordt genoemd, spreek Microsoft ook over tijdelijke oplossingen mocht je te maken krijgen met de problemen:

Mocht er een toetsenbord aangesloten zijn dan zou de volgende toetsencombinatie mogelijk kunnen helpen: Windows + Ctrl + Shift + B. Voor tablets kunnen de gebruikers driemaal de volume up en volume down knoppen tegelijk indrukken binnen twee seconden. Laptopgebruikers hebben het iets makkelijker, voor deze gebruikers kan het helpen om je scherm dicht te klappen en weer open te doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business