Nieuws

Tweede generatie AMD Threadripper verschijnt in 2018

Naast de Ryzen 2-processoren lanceert AMD in de tweede helft van 2018 ook de tweede generatie van Ryzen Threadripper- en Ryzen Pro-processoren.

In de tweede helft van 2018 brengt AMD de tweede generatie van Ryzen Threadripper- en Ryzen Pro-processoren op de markt. Dat meldt techradar. Eind vorige maand lanceerde AMD ook al zijn nieuwe Ryzen 2-processoren.

In een interview met Forbes vermelde Senior Vice President en General Manager van AMD Jim Anderson de komst van drie nieuwe high-end processoren. “Ik denk dat dat geen onredelijke verwachting zou zijn”, klinkt het.

Ryzen Threadripper

Vorig jaar bracht AMD de Ryzen Threadripper 1950X, 1920X en 1900X op de markt en de uitspraak van Jim Anderson in het interview met Forbes lijkt te hinten naar de tweede generatie van deze Threadripper-processors. Verder zou de chipfabrikant de TR4-socket behouden en kunnen gebruikers de processor op hun huidige Threadripper-moederbord upgraden.

Vermoedelijk brengt AMD een nieuw BIOS uit waarmee je een TR4-moederbord kan voorzien van de ondersteuning voor de tweede generatie aan Threadripper-processoren. Dat vereist mogelijk dat je de BIOS-update installeert met een originele Ryzen Threadripper-processor in de socket.

Ryzen 2

Als de tweede generatie aan AMD Ryzen 5- en 7-processoren een referentie mag zijn, dan drijft het bedrijf met de tweede generatie van Threadripper-processoren de prestaties verder op. Ook de Ryzen 7 2700 en 2700X als de Ryzen 5 2600 en 2600X maken gebruik van de AM4-chipset die we eerder ook terugzagen bij de eerste generatie van Ryzen-processoren.

[related_article id=”224220″]

Met de tweede generatie van Threadripper verhoogt AMD waarschijnlijk de kloksnelheid en verbetert het bedrijf het stroomverbruik. Een verhoging in het aantal processorkernen van de 16- en 32-core chips moet je echter niet verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business