Fairphone brengt toch nog Android Nougat naar de Fairphone 2

Ondanks dat het al bijna tijd is voor Android P, komt Fairphone toch nog langs met Android Nougat. Na vele tegenslagen met verouderde hardware en bijbehorende software is het Fairphone nu toch gelukt de update te ontwikkelen.

Fairphone is een Nederlandse telefoonfabrikant gericht op het gebruiken van duurzame productiematerialen. Het bedrijf beoogt daarnaast om enkel grondstoffen voor de telefoon te gebruiken uit mijnen waar geen kinderen aan het werk zijn. De Fairphone 2 is een resultaat van deze doelstellingen, een telefoon die eind 2015 op de markt kwam. Het lijkt er nu op dat Fairphone de telefoon (toch) nog een update naar Android Nougat gaat geven.

Android Nougat

Android 7.0 Nougat stamt inmiddels weer uit 2016, met de laatste versie, Android 7.1.2, afstammend uit februari 2017. Veel fabrikanten kregen echter tegenslagen te verwerken met het updaten van oudere toestellen naar Android Nougat. Chipfabrikant Qualcomm leek immers niet enorm geïnteresseerd te zijn in het uitbrengen van nieuwe drivers voor het OS, met name voor de oudere chips.

Toestellen zoals de OnePlus X, maar ook de Sony Xperia Z3(+) bleven om deze reden hangen op Android Marshmallow. Fairphone heeft de strijd echter niet opgegeven, en dat resulteert nu in een update voor de Fairphone 2. Deze update is gemaakt in samenwerking met de open-source gemeenschap. Het bedrijf onderzoekt of er ook mogelijkheden zijn om op deze manier het toestel naar Android Oreo te upgraden.

Beschikbaarheid

Fairphone heeft aangegeven dat ze verwachten deze zomer de update uit te kunnen rollen. Een precies tijdsframe laat het bedrijf voor nu nog niet los. Wel heeft het bedrijf aangegeven dat er twee versies beschikbaar zullen zijn. De eerste is een volledig open build van Android 7.1.2 zonder Google Applicaties, een tweede build zal alle benodigde GMS applicaties bevatten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business