Microsoft Azure app is nu beschikbaar voor Android en iOS

Microsoft heeft de Azure app onthuld voor telefoons met Android en iOS. Door middel van deze app kunnen acties binnen Azure clouddiensten gemakkelijk via de telefoon uitgevoerd worden.

Microsoft heeft voor bedrijven een enorm pallet aan cloudservices. Waaronder Microsoft Azure, en nu heeft het bedrijf bekend gemaakt te komen met een mobiele app. De mobiele app maakt het mogelijk om wat kleinere acties vanaf een afstand gemakkelijk met je telefoon uit te voeren. Daarnaast kan je met de app ook alle Azure diensten realtime in de gaten houden.

Favorieten

Om het gebruik van de app nog gemakkelijker te maken heeft het bedrijf een aantal opties toegevoegd. Zo is er een favorieten lijst om zo de belangrijkste middelen direct binnen handbereik te hebben, via de favorieten lijst kan je deze middelen ook beheren.

Verder geeft de Azure app ook notificaties over clouddiensten die zijn aangesloten binnen Azure. Mocht er een storing zijn, dan zal dit binnen het notificatiepaneel direct terug te vinden zijn. Via het notificatiepaneel kan er ook direct doorgeklikt worden naar de service om het probleem op te pakken.

Verder ligt de nadruk binnen de Azure app op het uitvoeren van kleinere acties. Zo kunnen vanuit de app bijvoorbeeld virtual machines of webapps opnieuw opgestart worden. Ook geeft de app een Cloud Shell optie, om zo gemakkelijk commando’s uit te voeren.

Beveiliging

Allemaal leuk en aardig, maar door middel van deze app krijg je toegang tot belangrijke IT-diensten van een bedrijf. Microsoft heeft dan ook zeker gedacht aan de nodige beveiliging. Binnen de app kan door middel van een optie beveiliging met TouchID, FaceID of de gebruikelijke vingerafdrukscanner aangezet worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business