JBL kondigt samen met Google een Android TV soundbar aan

Google I/O is nog niet begonnen, maar JBL heeft samen met Google alvast een soundbar met Android TV onthuld. Wat daarbij meer dan het vermelden waard is, is de integratie van Google Assistant in de soundbar.

Google I/O is nog niet begonnen, maar de eerste aankondigingen lijken alvast binnen te stromen. Zo heeft JBL vandaag een nieuw product aangekondigd in samenwerking met Google. Het gaat om een JBL-soundbar voor bij de TV. Deze soundbar heeft de beschikking over een aantal functies die we nog niet eerder zagen in soundbars, waaronder Android TV.

Android TV

Een soundbar is normaliter bedoelt voor… Geluid, juist. JBL heeft in samenwerking met Google echter nog wat toegevoegd, waaronder Android TV en daarmee ook gelijk Google Assistant. Dit alles kan simpelweg via een enkele HDMI-kabel verbonden worden met de TV.

Waar het in dit verhaal vooral om gaat is de integratie van Google Assistant. Door middel van deze integratie kan je de speaker vragen via Android TV een bepaalde serie af te spelen via YouTube of bijvoorbeeld Netflix. Daar blijft het echter niet tot beperkt, het is immers Google Assistant. Zo kunnen ook verschillende Smart Home apparaten aangestuurd worden via de speaker. Bijkomend voordeel, de tv hoeft niet aan te staan om Google Assistant te gebruiken.

Beschikbaarheid

Google geeft aan dat de speaker vanaf de herfst in de winkels zal liggen. Of de speaker uiteindelijk ook de sprong naar Europa en Nederland zal maken blijft vooralsnog onbekend. Waar de prijs van deze soundbar met Android TV op uit gaat komen is tevens onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business