Sirin smartphone voor Cryptocurrencies krijgt high-end specificaties

Sirin komt met een telefoon waarmee de focus ligt op veiligheid en Cryptocurrencies. Gezien de prijs en de niet buitengewone specificaties lijkt het echter een moeilijk idee om aan de man te krijgen.

De wereld van Cryptocurrency wordt steeds groter. Ook tijdens bijvoorbeeld verjaardagen hoor je mensen praten over de nieuwe valuta’s. Hoe meer de Cryptocurrency-hype ingeburgerd raakt, des te meer producten ervoor op de markt komen. Zo belooft Sirin nu een ultra veilige smartphone voor alle Cryptocurrency eigenaren.

Specificaties

De smartphone heet de Finney, genaamd naar de Bitcoin ontwikkelaar Hal Finney. De smartphone zal een Qualcomm Snapdragon 845 bevatten, gekoppeld aan 6GB RAM en daarbij 128GB aan interne opslag. Dit krijgt zijn stroom uit een ‘kleine’ 3.000mAh batterij.

Qua camera’s krijgt de Sirin Finney aan de achterkant maar een camera. Het gaat daarbij om een 12Mp variant met een f/1.8 lens. Aan de voorkant vinden we een 8Mp sensor met f/2.2 lenzen en een breedtehoek van 83 graden. Net als de camera is aan de voorkant een 6-inch 18:9 beeldscherm te vinden, met een pixeldichtheid van 402PPI. Dit zou ongeveer in een Full-HD+ resolutie resulteren als het nummer teugberekend wordt.

Qua connectiviteit doet het toestel niet onder voor andere toestellen op de markt. Wi-Fi AC is aanwezig, met 2×2 MIMO. Verder bevat het toestel zoals verwacht mag worden NFC, Bluetooth en een extra veilige vingerafdrukscanner, zo meldt Sirin.

Speciale functie

Tot nu toe klinkt het als een alledaagse smartphone zonder hele speciale specificaties. De smartphone heeft echter ook wat specificaties die we nog nooit eerder hebben gezien bij andere telefoons.

Aangezien het om een Cryptocurrency-telefoon gaat, bevat deze telefoon een extra beveiligde offline wallet. Deze offline wallet is losgekoppeld van het standaard opslaggeheugen, en is enkel te gebruiken als er een speciale knop ingedrukt wordt, aldus Sirin.

Prijs en beschikbaarheid

Tot nu toe klinkt alles prima, en niet enorm nieuw. Als er nu een prijs opgelegd moet worden, dan is de daadwerkelijke prijs van het toestel niet wat je snel zal noemen. Sirin wilt de Finney namelijk in de verkoop zetten voor $999 dollar. Welke markt Sirin precies wilt aanboren met deze prijzen is onbekend. Het toestel moet ergens later dit jaar op de markt gaan komen, wanneer is vooralsnog tevens onbekend.

Gezien de bekendheid van het bedrijf, en het feit dat er al 30 medewerkers ontslagen zijn, lijkt het erop dat het toestel niet het verkoopsucces is waar het bedrijf op gehoopt had.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business