Twitter lijkt bezig te zijn met end-to-end encrypted DMs

Ontwikkelaar Jane Manchun Wong heeft in de APK van Twitter ontdekt dat er een verborgen encryptiestandaard in verwerkt zit. Deze zal in de toekomst ingeschakeld worden voor de end-to-end encrypted DMs.

Veiligheid en privacy zijn beide dingen die tegenwoordig hoog in het vaandel staan in de hedendaagse samenleving. Het zijn ook nou juist twee dingen die vaak moeilijk te combineren zijn. Apps zoals WhatsApp en Telegram proberen je privacy te garanderen door het gebruik van end-to-end encryptie. Het lijkt er nu op dat ook Twitter een soortgelijke encryptie wilt inbouwen voor zijn DM’s.

Edward Snowden

Edward Snowden is wereldwijd bekend als een van de grootste vrijheidsstrijders voor het wereldwijde web. Eind 2016 vroeg hij aan Jack, de CEO van Twitter, of er mogelijk gekeken kan worden naar end-to-end encryptie voor de Direct Messages (DMs).

Ontwikkelaar Jane Manchun Wong heeft nu in een APK sporen gevonden van een encryptiestandaard. Hiermee wilt Twitter binnenkomend en uitgaand verkeer van berichten beschermen. Momenteel kunnen de chats immers nog uitgelezen worden door Twitter, met encryptie wordt dat zo goed als onmogelijk gemaakt.

De functie heet in de APK ‘Secret Conversation’, duidelijk een verwijzing naar de encryptie. Verder is te zien dat Twitter gebruik maakt van encryptiesleutels. Zonder deze sleutels kunnen de berichten niet geopend worden. Er is ook maar een sleutel beschikbaar voor elke kant van de chat, bij de ontvanger van de berichten.

Beschikbaarheid

Wanneer deze functie daadwerkelijk uitgerold gaat worden is vooralsnog onbekend. Vaak kan er een lange tijd overheen gaan voordat verstopte functies in APKs ingeschakeld worden. Wel geeft het feit dat de functie momenteel in de APK verstopt zit aan dat Twitter vergevorderd is in het testen van de functie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business