Google Duplex zal zich identificeren tijdens telefoongesprekken

Google lanceerde tijdens Google I/O een nieuwe functionaliteit voor Google Assistant, genaamd Google Duplex. Google Duplex kan bedrijven bellen om afspraken te maken, zonder dat jij zelf aan de lijn bent.

Google I/O 2018 is gister afgelopen, na 3 volle dagen met nieuwe aankondigingen. Nu draait het volledige evenement wel een beetje om de openingstoespraak. Tijdens deze toespraak werd er veel toegelicht over nieuwe functionaliteiten voor Google Assistant. Een van deze nieuwe functionaliteiten is Google Duplex, een service die kan bellen om een afspraak voor jou te maken.

Controversieel

Google Duplex kan voor jou de kapper bellen om daar een afspraak je maken, mits je de tijden doorgeeft waartussen je beschikbaar bent. Tijdens I/O was al te zien en horen hoe menselijk deze stem klonk, en ook de interacties waren behoorlijk in toon van het gehele gesprek. Zelfs in situaties die anders dan gepland gingen, kon het systeem toch het gesprek zonder enige problemen voeren.

Nu kwam de vraag op, hoe identificeert Google Duplex zich tijdens telefoongesprekken. Je belt immers niet zelf, maar wel vanaf je eigen telefoonnummer. Tijdens Google I/O was er niks te horen met betrekking tot een identificatie. Of dat echter moreel en ethiek een goed iets is, is nog maar de vraag. De andere kant van de lijn weet immers niet dat het met een robot praat.

Google heeft nu zelf bevestigd dat het gaat werken aan een functie waarmee Google Duplex zich zal gaan identificeren. Zo geeft een woordvoerder van Google aan:

Wij begrijpen en waarderen de discussie rond Google Duplex. Zoals wij vanaf het begin af aan hebben gezegd, transparantie binnen de wereld van technologie is belangrijk. Deze nieuwe functie wordt momenteel zo ontworpen dat de persoon aan de andere kant van de lijn weet dat het met Google Duplex praat. Hetgeen wat wij lieten zien tijdens Google I/O was een demonstratie van een van de eerste versies van Google Duplex. Tijdens het uitrollen van dit product hopen wij nog veel meer feedback te kunnen implementeren.

Hoe Google van plan is Google Duplex tijdens een telefoongesprek aan te gaan kondigen blijft voor nu de vraag. De vraag is namelijk of mensen nog wel verder willen communiceren als ze weten dat ze praten met een robot. Verwacht wordt dat omtrent deze functionaliteit in de komende maanden meer duidelijk gaat worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business