Google verplicht fabrikanten om Android-updates uit te voeren

Na jaren waarin Google de defragmentatie binnen Android met open ogen aanstaarde, wordt er nu actie ondernomen. Zo komt Google nu met een vernieuwd contract voor OEMs met nieuwe voorwaarden betrekkende software updates.

In recente jaren is er veel te doen geweest om software-updates voor Android toestellen. Er is binnen de wereld van Android veel fragmentatie, zo is altijd te zien in de ‘Distribution Dashboard’. Vooral veel goedkopere toestellen krijgen vaak weinig tot geen software-updates tijdens hun levensduur. Google wilt dat nu oplossen met contractuele aanpassingen voor het afnemen van Google Play Services diensten.

Contractuele veranderingen

Tijdens Google I/O dit jaar zijn er weer veel nieuwe dingen naar buiten gekomen over Google, maar ook over Android specifiek. Zo heeft Google tijdens een sessie contract wijzigingen aangekondigd met betrekking tot Android updates. Hier wordt dan vooralsnog gedoeld op meer security patches voor Android apparaten.

Dave Kleidermacher gaf tijdens zijn sessie aan hoe het voor fabrikanten makkelijker is geworden om software-updates uit te rollen door middel van Project Treble. Project Treble houdt in dat verschillende lagen binnen Android modulair zijn geworden om ze zo sneller te kunnen updaten.

De veranderingen

Omdat deze veranderingen nu aanwezig zijn, maar fabrikanten het toch nog moeilijk vinden om snel updates uit te rollen komen er nu veranderingen. Deze veranderingen komen voor twee groepen. Bij de eerste groep gaat het om GMS-partners, partners die de Google Play Services apps gebruiken. De tweede groep bestaat uit leden van het Android Partner Program. Binnen deze groep worden toestellen getest of ze voldoen aan de eisen van nieuwe Androidversies.

Deze twee groepen zullen voortaan door middel van het nieuwe opgestelde contract geforceerd worden om security patches uit te brengen. Hoe vaak ze verwacht worden dit te doen, en wat de consequenties zijn als ze dit niet doen, is niet duidelijk geworden naar aanleiding van de sessie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business