ZTE zet groot gedeelte van het bedrijf stop vanwege Commence order

ZTE verkeert sinds kort in nieuwe problemen met betrekking tot een Amerikaans handelsverbod. ZTE mag hierdoor onder andere geen hardware van Amerikaanse bedrijven gebruiken in haar toestellen.

ZTE heeft op woensdag aangekondigd te gaan stoppen met de ‘main business operations’. Dit betekend dat het bedrijf voor nu de meest noodzakelijke delen van het bedrijf heeft stopgezet. Deze stop volgt een U.S. Departement of Commence order. Dat het bedrijf deze op de deurmat heeft gekregen komt omdat het bedrijf voor een korte tijd telefoons heeft geleverd aan Iran, terwijl dat niet toegestaan is.

Effecten

Dat een U.S. Departement of Commence order enorm grote effecten kan hebben voor een bedrijf zoals ZTE, dat blijkt nu wel. Het bedrijf kan nu immers geen technologie inkopen bij Amerikaanse bedrijven. Qualcomm en Intel zijn twee van zulke bedrijven waar ZTE zaken mee doet, maar het is ook mogelijk dat Android ook onder een van de Amerikaanse technologische producten valt. Dit zou voor ZTE het einde van de Android telefoons betekenen.

Een van de fabrikanten die momenteel nog wel onderdelen aan ZTE mag leveren is MediaTek. MediaTek kreeg daarvoor recent toestemming van de Taiwanese overheid. Al blijft het de vraag of dat genoeg zou zijn om het bedrijf up en running te houden.

Onderhandelingen

ZTE laat het daarbij echter niet zitten. Het bedrijf is – net zoals de Chinese overheid – aan het overleggen met de Amerikaanse overheid. Ze proberen door middel van deze gesprekken de Commence order ofwel van tafel te krijgen, of de gevolgen ervan te beperken.

ZTE laat weten dat het druk bezig is met de onderhandelingen, en natuurlijk druk probeert uit te oefenen om tot een positief resultaat te komen. Tot die tijd is het lot van het bedrijf in handen van de Chinese markt waar het bedrijf nog wel toestellen kan verkopen, weliswaar enkel met MediaTek chips.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business