Google komt mogelijk nog dit jaar met drie Google Pixel smartwatches

Na twee jaar zelf telefoons uit te hebben gebracht in de Pixel lijn, komt Google nu waarschijnlijk ook met drie eigen Google Pixel smartwatches.

De afgelopen jaren probeert Google smartwatches aan de man te brengen. Het lijkt tot nu toe echter nog niet enorm hard te lopen. Wear OS – voorheen Android Wear – miste ook wat functionaliteit, wat Google nu meer en meer aan het toevoegen is. Het bedrijf lijkt nu echter ook bezig te zijn met drie nieuwe Google Pixel smartwatches.

Google Pixel Smartwatches

Google brengt nu al voor twee jaren op rij zelf Android telefoons uit, de Google Pixel en Pixel XL. Een tweet van Evan Blass wijst er nu echter op dat Google zelf ook bezig is met een eigen lijn van smartwatches. Deze zullen volgens te tweet, net zoals de nieuwe Google Pixel 3 en 3XL, verschijnen tijdens het hardware evenement in oktober.

https://twitter.com/evleaks/status/994585799235600384

Een andere bron verwijst ook naar deze tweet, en vermeld daarbij dat er drie smartwatches beschikbaar zullen zijn. De drie smartwatches hebben nu nog speciale namen die Google gebruikt tijdens de ontwikkelingsfase: “Ling”, “Triton” en “Sardine”. Dit ligt dan ook weer in lijn met de namen van vissoorten die Google aan eerdere Pixel toestellen meegaf.

Specificaties

Alle drie de modellen zullen beschikken over de nieuwe Qualcomm Snapdragon Wear 3100 processor. Dit klinkt als een hele vernieuwing, maar helaas maakt de processor nog steeds gebruik van de A7 core-architectuur. Deze architectuur stamt inmiddels alweer uit 2013, en is gemaakt op een 28nm procedé.

Waar er volgens Qualcomm echter verschillen bij liggen is de nieuwe BlackGhost SoC die meegebakken zit op de die. Deze CMOS SoC is bedoeld voor IoT en kan daardoor lichtere taken, zoals het constant luisteren naar ‘Ok Google’ gebaren, op zich nemen. Daardoor kunnen de A7-cores in slaap blijven om zo energie te kunnen besparen.

Verder wordt er gesproken over LTE, gps en NFC, bovenop de standaard inbegrepen Wi-Fi en Bluetooth module. Dat er modellen zullen verschijnen met verschillen tussen de verbindingsmogelijkheden lijkt dan ook voor de hand liggend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business