Nieuws

20 000 MacBook Pro-gebruikers eisen nieuw toetsenbord

Matthew Taylor startte een petitie op Change.org om alle laptops die sinds eind 2016 verkocht zijn te laten terugroepen. Zijn missie: Apple laten inzien dat vlindertoetsen niet functioneren.

”Apple: roep alle MacBook Pro’s terug die sinds eind 2016 gelanceerd zijn en vervang de klaviers met nieuwe toetsenborden die wel werken”, begint Taylor zijn petitie. Volgens hem hebben de laptops ontwerpfouten waardoor het toetsenbord elk moment stuk kan gaan.

Vlindertoetsen

De commotie gaat over de ‘butterfly switches’ die Apple gelanceerd heeft. Denk hierbij aan extreme ‘scissor switches’, omhooggehouden door twee gekruiste stukjes plastic. Deze switches nemen minder plaats in en er stapelt minder snel vuil op onder het toetsenbord. Ook is het klavier dunner, waardoor de laptop ook minder dik is.

[related_article id=”215873″]

In theorie klinken deze schakelaars prima, maar toch regent het klachten. Gebruikers kaarten een gebrek aan ‘travel’ aan. Omdat een butterfly-toets amper 1 à 2 millimeter ingedrukt wordt, is er bijna geen fysieke feedback. Ook is het haast onmogelijk om vuil onder de switches te verwijderen. Dat toetsen bovendien vaak blijven hangen of defect gaan, is de laatste druppel die de emmer doet overlopen.

Designflater

Ondertussen zijn er 20.000 gebruikers die de mening van Taylor delen. Ook gerenommeerde bloggers en ontwikkelaars steunen hem en pleiten dat Apple de MacBook Pro’s terugroept. John Gruber, van Daring Fireball, vond het ‘een van de grootste designflaters in de geschiedenis van Apple’. Ook iOS-ontwikkelaar Marco Arment is niet te spreken over het toetsenbord en noemt het een ‘designfout’.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business