Nieuws

Lenovo lanceert Z5: randloze smartphone zonder notch

De Chinese elektronicareus toont een teaser van hun nieuwe vlaggenschip. De Lenovo Z5 moet de strijd aangaan met Mi Mix 2 en iPhone X.

De trend in smartphoneland anno 2018 is een zo groot mogelijk scherm in de voorkant stoppen, zonder dat daarbij de selfiecamera verloren gaat. Lenovo troeft zijn concurrenten af met de hoogste screen-to-body-ratio ooit in een consumententelefoon in de Z5 van maar liefst 95 procent. Dat maakt Chang Cheng, vice-voorzitter van Lenovo, bekend in een bericht op Weibo.

[related_article id=”218441″]

Mi Mix 2-concurrent

De Lenovo Z5 belooft vooral de concurrentie aan te gaan met de Xiaomi Mi Mix 2. Dit paradepaardje heeft een screen-to-body-ratio van 91,3 procent. Enkel aan de bovenkant is er nog een rand voorzien, waar de frontcamera zijn stekje heeft. Waar moderne smartphones (zoals de iPhone X en Huawei P20 Pro) een inkeping voorzien, doet Lenovo afstand van de notch. Verdere details ontbreken: het is niet duidelijk wanneer het toestel op de markt wordt gelanceerd, alsook of hij naar onze contreien komt.

Begin 2014 kocht Lenovo Motorola van Google voor een monsterbedrag van 2,91 miljoen dollar. Daarnaast wil het Chinese concern ook onder eigen naam een plaatsje op de verzadigde smartphonemarkt veroveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business