Tinder krijgt een nieuwe functie om je locaties te volgen

Tinder is mogelijk wel de bekendste datingapplicatie voor Android en iOS. Mensen aan elkaar matchen blijft toch altijd moeilijk, maar Tinder wilt dat met een locatie-tracking functie verbeteren en vergemakkelijken.

Tinder is wereldwijd misschien wel een van de bekendste datingapplicaties voor Android en iOS. Daarnaast is het misschien ook een van de meest gebruiksvriendelijke applicaties, er hoeft immers niet veel ingesteld en ingevuld te worden. Dit zorgt echter wel voor een mogelijk datatekort om gebruikers goed te kunnen matchen. Het bedrijf lijkt dit nu te willen oplossen met een functie om je bezochte locaties te volgen.

Locatie-tracking

Tinder gebruikt nu al de locatie van gebruikers om te laten zien hoe ver ze van elkaar verspreid zijn. Tinder gaat er nu echter ook meer informatie uit afleiden, door het afleiden van specifieke locaties waar je komt. De app zal door deze functionaliteiten bijvoorbeeld een park of café kunnen afleiden waar jij met enige regelmaat komt. Alle locaties die je bezoekt zullen door tinder worden opgenomen, zoals weergeven op onderstaande kaart. Het bedrijf geeft wel aan dat het een tijdje zal wachten nadat je van de locaties vertrokken bent voordat de locaties worden weergegeven.

In screenshots van een gebruiker die meedoet aan de test van deze nieuwe functie is meer te lezen over de nieuwe functies in de praktijk werken. Tinder spreekt onder andere over dat het enkel locaties zal opslaan waar mensen elkaar vaak opzoeken om gezellig samen te zijn. De huisartspraktijk, je werk en bijvoorbeeld ook banken zullen uit de resultaten verwijderd worden. Of dit automatisch zal gebeuren, en hoe goed het algoritme zal zijn om dit alles eruit te filteren, is vooralsnog onbekend.

Nu blijft de vraag misschien waarom deze functie naar de app toe komt. Tinder wilt door middel van deze functie mensen sneller en beter kunnen matchen. Mensen met een hond zullen bijvoorbeeld sneller een hondenpark bezoeken, en deze kunnen mogelijk ook sneller gematched worden. Maar ook als mensen vaak een bar of sportlocatie bezoeken kan dat een beweegreden zijn voor Tinder om de mensen aan elkaar te laten zien binnen de app.

Verwijderen van locaties

Algoritmes zijn niet altijd 100% waterdicht. Vandaar dat de optie beschikbaar zal zijn om locaties te bewerken of verwijderen. Natuurlijk kan dit ook gewoon als je liever niet hebt dat andere kunnen weten dat jij daar ooit bent geweest. Daarnaast zal Tinder alle locaties binnen 28 dagen verwijderen van de database.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business