Nieuws

HTC sleutelt aan blockchainsmartphone

De Taiwanese fabrikant is van plan om een Androidtoestel op de markt te brengen met blockchaintechnologie aan boord, gericht op wie in cryptomunten handelt.

Smartphonefabrikant HTC waagt zich aan een toestel met blockchaintechnologie. Het bedrijf bevestigde aan website TheNextWeb dat het werkt aan een blockchainsmartphone. HTC-topman Phil Chen, ook verantwoordelijk voor de creatie van de HTC Vive VR-bril binnen het bedrijf, neemt de leiding voor de ontwikkeling van het toestel op zich. De smartphone gaat momenteel door het leven met de naam ‘Exodus’.

Bitcointelefoon

Het blockchain-aspect van de Exodus manifesteert zich in een universele wallet-app voor cryptomunten die op het toestel zal staan, samen met gespecialiseerde hardware die de veiligheid van je digitale geld moet garanderen en op blockchain gebaseerde apps ondersteunt. “We kijken er naar uit om via Exodus protocols zoals Bitcoin, Lightning Networks, Ethereum, Dfinity en meer te ondersteunen,” aldus Chen. “We zouden graag het volledige blockchain ecosysteem ondersteunen.”

HTC overweegt ook om het mogelijk te maken om voor de Exodus te betalen in cryptovaluta. Wanneer de smartphone op de markt zal komen is onduidelijk, maar het lijkt erop dat dat nog niet voor meteen is. HTC deelde enkel een blauwdruk van hoe de smartphone er in zijn definitieve vorm uit zou kunnen zien (zie openingsbeeld). Phil Chen is aangesteld om alle blockchain- en crypto-projecten binnen HTC in goede banen te leiden, wat er op wijst dat de blockchaintelefoon niet het enige HTC-product met de technologie zal zijn.

HTC is niet de eerste om met een blockchainsmartphone uit te pakken, al is het tot nu toe wel de bekendste naam. Eind 2017 was er al een Iers bedrijf dat op de hype sprong en ondertussen heeft ook het Israëlische Sirin labs, dat bekendheid verwierf door een van de duurste smartphones ter wereld te creëren, een blockchaintelefoon in de aanbieding.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business