Nieuws

Google wijzigt audiobeleid na problemen met Google Chrome-update

Google wijzigt het audiobeleid van Google Chrome dat problemen veroorzaakte met het automatisch afspelen van audio in webprojecten van artiesten.

Google wijzigt de recente update die het automatisch afspelen van audio blokkeert in de internetbrowser Google Chrome. Developers en webontwikkelaars ondervonden hinder na de update en melden problemen met het geluid van interactieve webprojecten, games en apps.

“We hebben Chrome 66 bijgewerkt om het beleid voor automatisch afspelen tijdelijk te verwijderen voor Web Audio API”, stelt Google-productmanager John Pallett. “Deze wijziging heeft geen invloed op de meeste media die worden afgespeeld op internet, omdat het beleid voor automatisch afspelen van kracht blijft voor video en audio.”

De update voor Google Chrome werd begin mei uitgerold met versie 66 van de browser en moet vervelende advertenties en video’s het zwijgen opleggen. Het team bij Google implementeerde de functie niet correct en ook het digitale werk van artiesten leidt onder de nieuwe voorwaarden.

Verder stelt Google dat het de functie die het automatisch afspelen van audio in je internetbrowser stopzet, doorschuift naar de oktober-update van Google Chrome. “Het beleid wordt opnieuw toegepast op de Web Audio API in Chrome 70”, benadrukt Pallett. “Ontwikkelaars moeten hun code updaten.”

Developers kunnen deze richtlijnen volgen om zich voor te bereiden op de komende wijzigingen in het audiobeleid van de browser Google Chrome.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business