Nieuws

Telenet opent Virtual Reality-park in Antwerpen

Met spellen waarin je zombies of aliens kan afknallen hoopt telecomprovider Telenet een nieuw entertainmentsegment aan te boren. Een eerste VR-centrum opent volgende maand in Antwerpen.

Onder de naam ‘The Park’ opent telecomoperator Telenet op 16 juni een vestiging in Antwerpen waarin je tegen betaling je een uurtje kan onderdompelen in virtual reality. Het is de bedoeling dat het bedrijf op termijn ook op andere locaties VR-centra zal openen.

Zombies en aliens

Bij zijn opening biedt The Park twee spellen aan: Moonlight Survival en Alien Defense. In het eerste kom je tegenover zombies met hersenzucht te staan, de tweede game plaatst je tegenover buitenaardse indringers. Beide spellen zijn gericht op spanning en kunnen met minimum 5 en maximum 15 personen gespeeld worden. Wie zich nu al opgeeft voor een spelletje betaalt daar 34,99 euro voor, hoeveel een VR-game zal kosten na de officiële opening is niet duidelijk.

Telenet ziet zijn VR-center echter breder dan enkel puur entertainment. Het wil het aanbod snel uitbreiden met andere games en ervaringen, waaronder ook educatieve spellen. “Denk bijvoorbeeld aan lessen over de Grieken en de Romeinen. Leerlingen kunnen naar hier komen en midden in de oude beschavingen staan,” zegt Kenny Henderyckx, Director Strategy & Corporate Development bij Telenet in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

Virtual reality-arcades waar je kennis kan maken met de technologie zonder te hoeven investeren in dure hardware zijn wereldwijd aan een bescheiden opmars bezig. Ook in België bestaan er al enkele locaties waar je je kan uitleven in VR. Tegelijkertijd druppelt de technologie ook bij bestaande entertainment-sectoren binnen, zoals pretparken. Bobbejaanland pakte twee jaar geleden uit met een VR-achtbaan.

Het eindigt voor Telenet trouwens niet bij een investering in VR. Het bedrijf ziet ook mogelijkheden in traditionele gaming. Het bedrijf kondigt aan dat het een videospel rond de Vlaamse serie “De Dag” zal ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business