MediaMarktSaturn en Fnac Darty werken samen aan eigen producten

De moederbedrijven van de Media Markt, BCC, Fnac en Vanden Borre gaan samenwerken aan de eigen producten die de bedrijven verkopen. Het gaat daarbij dan om merken zoals Peaq van de Media Markt.

Als men bij de Media Markt naar binnen loopt heb je bij de laptopafdeling een grote kans een merk als Peaq tegen te komen. Dit merk verkoopt producten die zijn ontwikkeld door MediaMarktSaturn in samenwerking met verschillende leveranciers. Om deze samenwerking tussen de leverancier en de verkopende partijen efficiënter te maken gaan de moederbedrijven van de Media Markt, BCC, Fnac en Vanden Borre nu samenwerken.

Samenwerking

De samenwerking zal plaatsvinden binnen de aangekondigde European Hardware Alliance, een Alliance die volgens de twee bedrijven open staat voor andere bedrijven. Dit samenwerkingsverband is gericht op het met een grotere partijen inkopen doen van de apparaten die worden verkocht in de winkels van de concerns. Voor nu zullen de bedrijven dit nog zelfstandig doen onder de Alliance. In de toekomst is het de bedoeling dat MediaMarktSaturn en Fnac Darty een joint-venture op gaan starten om als groep inkopen te doen.

Een manier waarop MediaMarktSaturn en Fnac Darty verder nog de prijzen willen drukken is door data van consumentendata met elkaar te delen. Door deze data onderling te analyseren kan er beter worden ingespeeld op behoeften. Dit zorgt ervoor dat de bedrijven efficiënter kunnen inkopen, en zo de kosten kunnen drukken.

Dit jaar wordt er nog geen impact verwacht op de financiële situatie van beide bedrijven. Dat het zo lang wachten is op een effect van deze samenwerking komt omdat de bedrijven zich eerst verder gaan verdiepen in de consumentendata. Daarna zullen ze zich samen verder richten op het efficiënter inkopen van hardware.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business