De Smartisan R1 smartphone brengt 1TB UFS-opslag naar consumenten

Smartisan staat in China niet bekend als een van de meest innovatieve fabrikanten. Nu heeft het bedrijf toch een van de eerste, maar ook behoorlijk dure, smartphones met 1TB aan interne opslag.

Smartphones zijn steeds meer dagelijkse gebruiksvoorwerpen, waarbij voldoende opslag steeds meer een rol gaat spelen. Zoek je namelijk op midrange smartphones, dan zie je al snel dat veel van deze 64GB aan interne opslag hebben. Recentelijk bracht Huawei nog de Porsche Design P20 op de markt met zo’n 512GB aan UFS-opslag. Smartisan is echter van mening dat dat niet genoeg is, en komt nu met de Smartisan R1, met tot 1TB aan opslag.

High-end smartphone

Naast dat Smartisan met de R1 tot aan 1TB aan opslag aanbiedt, is het ook gewoon een high-end smartphone. Het toestel bevat de Snapdragon 845 met 6 of 8GB RAM, en dit alles krijgt stroom uit een 3600mAh batterij. Qua software draait de Smartisan R1 op een aangepaste versie van Android voor de Chinese markt, genaamd Smartisan OS 6.0.

Aan de voorkant van het toestel vinden we een 6.2-inch lcd-scherm met een Full-HD+ resolutie. Smartisan is voor het beeldscherm ook mee gegaan met de trend in 2018, dus het bevat tevens een notch. Deze notch is wel relatief klein, en bevat de frontfacing camera voor de nodige selfies.

Verder zitten er aan de achterkant 2 camera’s, met een resolutie van 12- en 20Mp. Bij de 12Mp sensor gaat het om de Sony IMX363 met pixels van 1.4-micron groot, en een f/1.8 lens. De tweede, 20Mp, sensor is een Sony IMX350 met 1-micron grote pixels, en een f/1.75 lens.

Prijzen

Het toestel is enkel in China beschikbaar, net zoals wat het geval was bij eerdere toestellen die het bedrijf op de markt bracht. Voor de 64GB variant betaal je in China zo’n €465 euro, terwijl de 1TB variant voor een schappelijke €1180 euro over de digitale toonbank gaat. Mocht je deze telefoon importeren dan zal daarbovenop nog de importbelasting komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business