Nieuws

Microsoft wil goedkopere Surface-tablets uitbrengen

Volgens een verslag van Bloomberg werkt Microsoft aan goedkopere varianten van zijn Surface tablets, die in de tweede helft van dit jaar op de markt zouden komen.

Microsoft wil dit jaar nog nieuwe en goedkopere tablets onder het Surface-merk lanceren, zo rapporteert nieuwssite Bloomberg op basis van een gesprek met anonieme bronnen. Ook de doorgaans goed geïnformeerde website ZDnet ondersteunt de gelekte informatie. Microsoft zelf wenst geen commentaar te geven op het nieuws.

Gewaagde zet

Volgens de insiders mikt Microsoft op een prijspunt van 400 dollar voor zijn nieuwe product, inclusief het noodzakelijke toetsenbord. Het is nog niet duidelijk of het om één of meerdere toestellen gaat die dit jaar zullen uitkomen. Volgens de meest herhaalde info zou het bedrijf alleszins aan een tablet met een 10 inch-scherm sleutelen, met een Intel Core m binnenin, 4 GB RAM en 64 GB aan opslag. Volgens Bloomberg krijgt het toestel een USB-C-poort, wat een primeur zou zijn voor een Surface-toestel. Het toestel zou 20 procent lichter zijn dan de huidige Surface Pro. Voor die draagbaarheid wordt wel autonomie opgeofferd: de batterij gaat zo’n 4 uur minder lang mee.

Door de duik in de prijs zou de nieuwe Surface Tablet rechtstreeks concurreren met Apples iPads. Of dat een slimme zet is, valt af te wachten. Apple domineert dat prijssegment (en de tablet-markt in het algemeen) zonder een echte concurrent. Bovendien is de tabletmarkt ook al geruime tijd aan het slabakken, waardoor er niet meteen veel te halen lijkt voor Microsoft. Dan is er ook nog het verleden: Microsoft heeft verschillende keren geprobeerd om voet aan wal te krijgen in de goedkopere tabletmarkt, onder andere met zijn Surface RT-toestellen, maar geen enkele van die pogingen is een succes te noemen. Mogelijk maakt het bedrijf zich sterk dat het met Windows 10 op ARM nu sterkere kaarten in handen heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business