De Android P Beta voor de OnePlus 6 is vanaf heden beschikbaar

Google kondigde tijdens Google I/O 2018 de eerste Android P Beta aan. De eerste Android Beta die tevens door non-Google toestellen gedragen wordt, waaronder door de nieuwe OnePlus 6.

Afgelopen woensdag bracht OnePlus de OnePlus 6 uit als opvolger van de succesvolle OnePlus 5T. Deze komt standaard uit de doos met Android 8.1.0, maar er is ook meer keuze beschikbaar, mocht je wat nieuws willen uitproberen. OnePlus heeft namelijk in samenwerking met Google een Android P Beta beschikbaar gesteld voor de OnePlus 6.

Google I/O 2018

[related_article id=”224331″]

Tijdens Google I/O werd de eerste officiële beta voor Android P beschikbaar gesteld voor de Google Pixel telefoons. Daar bleef het echter niet bij, Google maakte namelijk bekend dat het bedrijf nu ook met Android Partners samen heeft gewerkt voor een Beta. Een van de bedrijven waarmee Google samen heeft gewerkt is OnePlus, misschien niet het eerste bedrijf wat in gedachten zou komen. Wel heeft het bedrijf de afgelopen tijd laten zien dat het serieuzer met software-updates om kan gaan.

OnePlus heeft via het forum de stappen duidelijk uitgelegd, met een aantal verschillende stappenplannen. Mocht je, nadat je de telefoon binnen krijgt, op de stabiele versie van Android blijven zitten, dan is dit het stappenplan:

  1. Download de nieuwste variant van het updatebestand van de aangegeven website

  2. Kopieer, na het downloaden, het updatebestand naar het geheugen van je telefoon

  3. Navigeer naar Instellingen -> Systeem updates -> Klik op het icoontje rechts bovenin -> Selecteer het installatiebestand -> Klik op de knop ‘Nu updaten’ onderaan -> Wacht tot de systeemupdate 100% afgerond is.

  4. Zodra hij weer is opgestart schakel de telefoon uit

  5. Klik tegelijkertijd op de aan/uit-knop en volume-down knop

  6. Selecteer ‘Wipe data/factory reset’, selecteer met de aan/uit knop, selecteer ‘yes’ en bevestig dit.

  7. Selecteer ‘Reboot system now’

  8. De update is nu succesvol.

Fouten Android P Beta

De Android P Beta is echter niet zonder fouten, zo vermeld OnePlus zelf ook al op het forum. OnePlus geeft aan dat Widevine L1 niet werk, waardoor apps zoals Netflix niet op de Full-HD+ resolutie beeld kunnen weergeven. Verder zijn er problemen met de Bluetooth verbinding, ook Wi-Fi is niet volledig werkzaam en VoLTE werkt in zijn volledigheid nog niet. Daarnaast zijn er momenteel wat problemen met de camera software, zo werkt slow-mo video nog niet perfect en werkt face-unlock niet in de Android P Beta.

Gezien dat het een behoorlijke lijst is, is het nog maar de vraag of het verstandig om nu de update uit te voeren. Als je het toestel op dagelijkse basis veel gaat gebruiken is het aan te raden voorlopig even te wachten. Als laatste is het ook belangrijk om na te denken over het gevaar van het installeren van deze update, je kan je toestel door een foute handeling namelijk onbruikbaar maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business