Comité stemt in om de ban van ZTE uit de VS in stand te houden

ZTE leek er vorig week na de tweet van Donald Trump zachter vanaf te komen. Nu blijkt dit na een amendement echter toch niet zo te zijn, zo laat Trump nu ook weten in zijn tweets.

ZTE was misschien wel een van de grootste budget telefoonmerken in de Verenigde Staten. Tot ze een afspraak met betrekking tot de verkoop van producten in Iran niet besloten na te leven. Het bedrijf kreeg daarvoor recentelijk een Commence order. Dit verbiedt alle handel tussen ZTE en Amerikaanse technologiebedrijven. ZTE is echter afhankelijk van deze bedrijven, en besloot daardoor een deel van het bedrijf stop te zetten.

Vorige week, na een tweet van Donald Trump ontstond er weer hoop met betrekking tot een stopzetting van dit handelsverbod. Dit lijkt echter weggevaagd door een besluit van de ‘House Appropriations Committee’ om de ban van ZTE in stand te houden.

Amendement

Aan bovenstaande comité werd een amendement voorgelegd van Republikein Dutch Ruppersberger uit Maryland. In een tweet noemt de Republikein ook het amendement welke wordt uitgelegd in een persdocument. Ruppersberger noemt in het persdocument het volgende: “Het amendement, voor welke de meerderheid van de stemmen voor waren, laat zien dat als Amerika een besluit neemt, we er ook daadwerkelijk achter staan.”

Dat Trump nu wordt teruggeroepen is verrassend, maar misschien was de tweet van Trump nog verrassender. Vooralsnog lijkt het er dus niet op dat de sancties worden teruggedraaid. Het tegenovergestelde is juist waar, de ban zal voorlopig blijven staan. Helemaal nu dit amendement heeft plaatsgevonden en het huis van afgevaardigden volgende maand over het lot van ZTE stemt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business