HTC lanceert de HTC U12 Plus met dual-camera’s

HTC heeft vandaag de HTC U12 Plus naar buiten gebracht. Het toestel is HTC’s vlaggenschip voor 2018, maar het blijft nog maar te bezien of dit toestel een zinkend schip kan redden.

HTC heeft het al jaren moeilijk in de industrie van mobiele telefoons. Het gamma van de telefoons die het bedrijf uitbrengt is de afgelopen jaren dan ook enorm verkleint. Waar HTC enkele jaren geleden nog vele midrange gepositioneerde HTC Desire telefoons uitbracht, blijft het nu vaak bij twee high-end telefoons per jaar. Dit zal niet anders zijn in 2018, en HTC begint 2018 met de lancering van de HTC U12 Plus.

HTC U12 Plus

De vraag die als eerst naar boven komt is de naam die HTC aan de telefoon heeft meegegeven. De HTC U12 Plus, waarmee je een verwachting kan scheppen dat er ook een HTC U12 aan komt. Het bedrijf geeft echter aan dat er een specifieke reden is voor deze naamgeving. Vorig jaar kwam HTC namelijk nog met een HTC U11+, en het bedrijf wilt klanten niet misleiden om te denken dat het dit jaar weer het geval zal zijn. De HTC U12 Plus die we hier dus zien is het vlaggenschip van HTC voor 2018.

Bij de specificaties zijn er geen grote verassingen, en is alles zoals verwacht mag worden in 2018. De HTC U12 Plus beschikt over een Qualcomm Snapdragon 845, gekoppeld aan 6GB RAM en 64GB of 128GB interne opslag. HTC heeft verder een 3500mAh batterij in de telefoon gepropt, weliswaar kleiner dan in de U11 en U11 Plus, maar het blijft een goede capaciteit voor in 2018.

Aan de voorkant van de telefoon vind je vooral een scherm, zoals verwacht. Het gaat om een 6-inch Super LCD 6 beeldscherm met een Quad-HD+ resolutie, met een 18:9 beeldverhouding. Boven het scherm zijn de twee selfiecamera’s terug te vinden, het gaat om twee 8MP sensoren die helpen bij het creëren van een bokeh effect. Wat niet terug te vinden is aan de voorkant is een notch, al komt dat waarschijnlijk ook deels door de twee selfiecamera’s.

Aan de achterkant vindt dit keer wel een vernieuwing plaats voor HTC’s boekje. De telefoon bevat aan de achterkant namelijk twee camera’s. De eerste is een 12Mp sensor met HTC’s UltraPixel 4 technologie. Deze technologie maakt betere foto’s in het donker mogelijk door pixels te combineren. De tweede camera is een 16Mp camera die optische zoom mogelijk maakt tot 2x.

HTC Edge Sense

HTC bracht vorig jaar een functie genaamd Edge Sense naar de HTC U11 en later ook de U11+. Met Edge Sense kan je door in de zijkanten te knijpen een actie uitvoeren. Bijvoorbeeld een app openen, zoals de camera applicatie, of bijvoorbeeld de camera een foto laten maken. De nieuwste versie, Edge Sense 2.0 kan dat ook allemaal, en het kan nu ook je scherm verkleinen. Je kan met deze nieuwe functie instellen dat je een modus met een verkleind scherm opent zodra je in je telefoon knijpt.

Beschikbaarheid in de Benelux

HTC heeft het toestel internationaal gelanceerd, en de verwachting is dat de HTC U12 Plus vanaf de tweede helft van juni beschikbaar komt. Helaas blijft het voor nu wel bij de 64GB variant, HTC heeft aangegeven geen markt te zien voor de 128GB variant in Europa. Verder zal het toestel in twee kleuren beschikbaar komen, in het zwart en een blauwe doorzichtige variant. Bij lancering draagt het toestel Android 8.0, waarna een upgrade naar Android P snel zal volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business