Xiaomi lanceert de Xiaomi Mi 8 op 31 mei in Shenzhen

Xiaomi komt op 31 mei in Shenzhen met hun volgende vlaggenschip. Het is verassend stil en rustig rondom de specificaties van de aankomende Xiaomi Mi 8.

Xiaomi heeft via Weibo een poster voor de lancering van de Xiaomi Mi 8 geplaatst. Met de poster waar groot een 8 op staat wordt duidelijk dat de Mi 8 het nieuwe vlaggenschip zal zijn. De lancering van de Xiaomi Mi 8 zal plaatsvinden op 31 mei in Shenzhen. De verwachting is dat Xiaomi tevens nog andere producten zal lanceren gedurende het evenement.

Xiaomi Mi 8

Voor de hand liggend is dat het toestel de nodige high-end specificaties mee zal krijgen. Er wordt dan ook gesproken over de nieuwste high-end Snapdragon 845 SoC met 6- of 8GB RAM en 64- of 128GB aan interne opslag. Volgens de geruchten zit aan deze specificaties een behoorlijke bron van stroom gekoppeld, namelijk een 4.000mAh batterij.

Xiaomi / Weibo

Over het uiterlijk van het toestel is vooralsnog weinig onbekend. Geruchten spreken weliswaar over een 6.01-inch OLED-paneel met een notch. Er zijn echter ook andere bronnen die andere specificaties noemen. Over de camera’s van het toestel wordt zelfs nog helemaal niet gesproken.

Wat verder wel door elke bron wordt vermeld is de vingerafdrukscanner in het scherm, en 3D face-unlock. Tot nu toe is het eerste enkel nog gelukt bij Vivo, dus het zou een doorbraak zijn als er nu een tweede fabrikant mee op de markt komt. Over of 3D face-unlock in het toestel zal belanden is nog niks bekend, evenals over hoe dit systeem zal werken.

Certificatie

Wat wel zeker is, is dat er twee toestellen langs verschillende organisaties zijn gekomen waaronder de FCC en 3C. Deze testrapporten van de M1805E1A en M1805E1A geven helaas vrij weinig informatie, enkel dat de organisaties hun goedkeuring hebben gegeven voor de toestellen. Wat wel aangegeven staat is dat de twee toestellen over snel laden zullen beschikken. De laadsnelheden voor beide toestellen ligt volgens de certificatie op 5V/3A, 9V/, 2A and 12V/1.5A.

Om alles zeker te weten zullen we moeten wachten op het evenement op 31 mei in Shenzhen. Wat voor nu alvast zeker is, is dat het toestel vooralsnog niet in Europa beschikbaar zal zijn. Mogelijk dat daar in de toekomst door de deal met Kruidvat een verandering in gaat komen voor de Nederlandse markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business