Apple betaalt klanten die in 2017 hun batterij lieten vervangen deels terug

Klanten die in 2017 buiten garantie een batterij hebben laten vervangen van de iPhone 6 of nieuwer kunnen nu mogelijk terecht bij Apple voor een gedeeltelijke terugbetaling.

De iPhone 6 stamt inmiddels weer uit 2014, maar veel mensen lijken hem toch nog wel te gebruiken. Apple begon vorig jaar echter met het uitrollen van updates die de prestaties van de telefoon enorm achteruit liet gaan, dit om zo batterij te besparen, zei het bedrijf later in een reactie.

Vandaar dat veel mensen vorig jaar ervoor kozen om de batterij te vervangen. Apple heeft nu gezegd dat klanten die de batterij van de iPhone 6 en later buiten de garantieperiode lieten vervangen, deels hun geld terugkrijgen.

Terugbetaling

Klanten die tussen 1 januari- en 28 december 2017 hun batterij lieten vervangen krijgen hun een deel van hun geld terug. Het gaat daarbij om een terugbetaling van €60, waarmee klanten het verschil terugkrijgen tussen het standaard- (€89), en huidig geldende kortingstarief van €29 terugkrijgen. Wat daarbij wel van belang is, is dat de reparatie is uitgevoerd bij een gecertificeerde reparateur van Apple.

Apple geeft zelf ook aan dat het bedrijf vanaf 23 mei is begonnen met het versturen van emails over deze actie naar klanten die er recht op hebben. Mocht je er recht op hebben, maar geen email van Apple ontvangen, neem dan vóór 31 december 2018 contact op met het bedrijf.

Kortingsactie

Door de vele geluiden die van gebruikers naar buiten kwam over de achteruitgang in gebruikers, ging de Amerikaanse politiek zich ermee bemoeien. Uiteindelijk kwamen er steeds meer rapporten naar buiten, waar ook het Amerikaanse ministerie van Justitie mee aan de slag ging.

Door al deze geluiden en onderzoeken voelde Apple zich uiteindelijk genoodzaakt om korting te bieden aan gebruikers die de batterij willen laten vervangen. Deze korting ging van start eind december 2017 en loopt door tot het einde van dit jaar. Verder heeft Apple ook veranderingen doorgevoerd in de software waarmee gebruikers de vertragingen in de software uit kunnen schakelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business