YouTube brengt haar chat-functionaliteit naar de webbrowser

YouTube brengt na een aantal maanden de chat-functionaliteit van de mobiele applicatie naar het web. Door de cross-platform beschikbaarheid wordt de chatfunctie een stuk handiger om te gebruiken.

Augustus vorig jaar kwam YouTube nog met een chatfunctionaliteit binnen de mobiele applicatie. Nu, bijna 10 maanden later, brengt YouTube precies dezelfde functie naar de webbrowser. De chatfunctie maakt het gemakkelijker om video’s bijvoorbeeld binnen je vriendengroep te delen. Waar je voorheen de link moest kopiëren en vervolgens een andere chatapplicatie moest openen om deze te delen, kan dat nu binnen het platform zelf.

YouTube Chats

De nieuwe functie is rechtsboven in de balk te vinden naast het notificatiebelletje. Zodra je een video op YouTube hebt gevonden die je zou willen delen via deze chatfunctie, dan kan dit via de gebruikelijke ‘delen’ knop onder de video’s. In het pop-up menu zal je bovenaan contacten zien verschijnen die een Google Account hebben, waarna je een van deze contacten kan selecteren om het naar te versturen.

Je kan een video delen met een van je vrienden, maar de app geeft je ook de mogelijkheid om met meerdere contacten een video te delen. Natuurlijk is de chatfunctie niet gelimiteerd bij het delen van video’s, er kan natuurlijk ook voldoende in worden gepraat. Ook kan je een hartje achterlaten voor berichten of video’s die je leuk vindt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business