Apple was meer dan bekend met het #Bendgate probleem iPhone 6

Bijna 4 jaar nadat de iPhone 6 naar buiten is gebracht heeft Motherboard meer informatie weten te bemachtigen over de lopende Class-Action zaak tegen Apple over de #Bendgate.

In 2014 bracht Apple de iPhone 6 uit, een volledig nieuwe innovatie op het gebied van mobiele telefoons. Tot aan de iPhone 5S gebruikte Apple veelal hetzelfde design, iets wat met de iPhone 6 eindelijk was afgelopen. Het nieuwe, dunnere, design met grotere schermen was niet zonder problemen. Zo ontstond er even later de hashtag #Bendgate, dit nadat er regelmatig berichten naar buiten kwamen over iPhone 6’s die verbogen waren. Daaropvolgend is door een grote groep gebruikers een Class Action rechtszaak begonnen tegen Apple.

Nu blijkt uit documenten die Motherboard in handen kreeg via de rechtbank dat Apple op de hoogte was van alle problemen omtrent #Bendgate. Lucy Koh, rechter bij een US District Court, heeft nu echter zelf ook wat informatie over de zaak naar buiten gebracht om haar mening erover te delen. De cijfers liegen er niet om, de kans dat iPhone 6 buigt ligt 3.3 keer hoger dan de cijfers voor de iPhone 5S, voor de iPhone 6 Plus was het zelfs nog erger. De kans dat de iPhone 6 Plus buigt ligt 7.2 keer hoger dan de kans dat een iPhone 5S buigt.

#Bendgate

Apple heeft de berichten over de #Bendgate niet op zijn vrije loop gelaten. Na verloop van tijd kwam Apple naar buiten met een statement waarin uitgelegd werd dat Apple natuurlijk de nodige testen uitvoert om er zeker van te zijn dat de telefoon structureel goed in elkaar zit. Het buigen mocht dan bij de iPhone 6 geen groter probleem zijn dan bij andere eerdere Apple telefoons. Echter waren eerdere telefoons gemaakt van massief staal, waar de iPhone 6 voor het eerst gebruik maakte van een vele malen zwakkere 6000-series aluminium.

De hashtag verdween na de uitspraak van Apple voor een tijdje van de radar. Het bleef echter niet voor lang weg, in maart 2016 ontstond er namelijk een nieuw probleem. Door het buigen van de telefoon bij normaal gebruik kon het gebeuren dat het touchscreen (voor een gedeelte) stopte met werken. Dit probleem werd veroorzaakt door een Touch IC chip die gedeeltelijk loslaat van het moederbord. Deze chip registreert alle acties op het touchscreen en zet deze door naar het systeem om acties te generen.

Experts melden tegenover Motherboard dat gebruikers eigenlijk niks kunnen doen aan dit probleem. Het buigen van de telefoon vindt immers al plaats bij normaal gebruik. Door het buigen van de telefoon, buigt ook het PCB gedeeltelijk mee waardoor de chip gedeeltelijk los kon laten. Lucy Koh schreef als rechter in haar bevindingen dat Apple het PCB een jaar na aanvang van de problemen had aangepast om deze proberen op te lossen. Tevens geeft Koh aan dat Apple zegt dat het verbuigen van de iPhone 6 hoort bij het verwachte gedrag van de telefoon.

Rechtszaak

Aan het begin noemde ik ook al even kort de rechtszaak waar Apple in verbonden zat. Het lijkt er voor nu op dat deze zaak niet enorm veel kans van slagen heeft. De rechter heeft namelijk aangegeven dat de ‘Plaintiffs’ geen experts zijn, zoals Apple ook al aangaf. Tevens ziet de rechter niet in hoe de groep de beloning die ze kunnen krijgen na de zaak goed kunnen verdelen.

Voor nu blijft het bij de statement die Apple in november 2016 al naar buiten bracht. In deze statement sprak Apple over de fouten die gemaakt zijn. Telefoons met de problemen konden voor $149 vervangen worden, waar Apple voorheen $349 vroeg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business