Nieuws

Egypte verbiedt toegang tot YouTube wegens anti-islamitische video

Egyptenaren verliezen mogelijk een maand de toegang tot de streamingdienst YouTube wegens een haatdragende anti-islamitische video.

Egypte staat op het punt om internetgebruikers de toegang tot YouTube te ontzeggen nadat de hoogste administratieve rechtbank een verbod eist op de anti-islamitische video ‘Innocence of Muslims’. Dat meldt Reuters. De kortfilm veroorzaakte in 2012 verontwaardiging in de islamitische wereld.

De uitspraak van de rechtbank komt na een rechtszaak uit 2013 waarin een verbod werd geëist. In tegenstelling tot de uitspraak in 2013 is deze beslissing definitief en kan deze niet nietig verklaard worden.

De 13-minuten durende video is nog steeds beschikbaar op YouTube, wat inhoudt dat het videoplatform van mening is dat het de richtlijnen niet schendt. Toch toont de video voor het afspelen wel een waarschuwing dat de inhoud mogelijk aanstootgevend is.

Door de tijdspanne van zes jaar verliest het verbod het beoogde effect. De verontwaardiging en teleurstelling in de Arabische wereld is ondertussen gaan liggen. Bovendien is YouTube de laatste jaren actiever bezig met het verbergen en blokkeren van haatdragende video’s. De YouTube-ban zou een maand standhouden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business