Nieuws

Tesla Model 3 pas vanaf 2019 beschikbaar

De Tesla Model 3-sedan is vanaf begin 2019 verkrijgbaar in Europa en Azië , pas later dat jaar in het Verenigd Koninkrijk.

Tesla start de internationale uitrol van Model 3-sedans. CEO Elon Musk onthulde in een tweet op Twitter dat de lanceringen van Model 3-varianten met linkshandige besturing in Azië en Europa beschikbaar is vanaf de eerste helft van 2019. Maanden later dan de doelstelling van de tweede helft van 2018 die werd vermeld toen het bedrijf de productie in juli vorig jaar startte.

Deze officiële bevestiging van Elon Musk komt niet als een verrassing. Tesla is de laatste maanden druk bezig geweest met het verhelpen van productieproblemen. Zo ondervond het bedrijf hinder bij de assemblage van de batterijmodule en met het gebruik van robots in het productieproces van de elektrische Model 3-sedan.

Geïnteresseerde kopers die in het Verenigd Koninkrijk of een ander land wonen waar links rijden de norm is, moeten vermoedelijk tot midden 2019 wachten op hun elektrische Model 3-sedan. Dat blijkt alvast uit de tweet van Elon Musk. Verdere details ontbreken voorlopig nog.

De oorspronkelijke doelstelling was om eind 2017 zo’n 5.000 Model 3-wagens produceren per week. Die productiedoelstelling werd niet behaald en bovendien rolt Tesla nog steeds niet voldoende elektrische auto’s van de band. Het bedrijf poogt binnen twee maanden deze productiesnelheid te verhogen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business