Samsung rolt AMD FreeSync uit naar 2018-lineup van Tv’s

Samsung komt met AMD FreeSync voor een klein gedeelte van de Tv lineup voor 2018. AMD FreeSync zorgt ervoor dat de Tv’s beter geschikt worden voor het gebruik tijdens gamen.

Voor de kenner van AMD FreeSync klinkt dit waarschijnlijk enorm raar, want FreeSync is niet enkel een beetje software. Om de standaard te ondersteunen zijn altijd specifieke chips aanwezig in de apparaten die als het ware praten met de AMD GPU aan de andere kant van de kabel. Samsung schakelt de chips, die dus al aanwezig waren nu pas in. Waarom Samsung daarvoor heeft gekozen zal waarschijnlijk onbekend blijven.

AMD FreeSync ondersteuning

Samsung komt nu met AMD FreeSync ondersteuning voor een deel van de 2018 lineup van de Tv’s. Voor nu blijft het bij de volgende modellen die de ondersteuning ervoor ontvangen: NU8000, Q6FN, Q7FN, Q8FN en Q9FN. De oplettende zullen dit mogelijk al door hebben, de ondersteuning komt enkel naar de echte high-end Tv’s, met vrijwel enkel Tv’s in de Quantum Dot lijn.

Dat Samsung nu komt met AMD FreeSync ondersteuning komt door de recente update van de Xbox One. Door deze update kreeg ook de Xbox One ondersteuning voor de standaard. Naar eigen zeggen heeft Samsung een behoorlijk hechte samenwerking met Microsoft, wat dan ook weer de ondersteuning voor FreeSync op de Tv’s verklaard.

De standaard van AMD geeft een behoorlijk groot voordeel, maar eigenlijk enkel voor gamers. De AMD FreeSync standaard zorgt ervoor dat gamers minder last hebben van vastlopende, of haperende beelden. Vaak kan het beeldscherm namelijk meer beelden per seconde weergeven dan de GPU neer kan zetten. Door de twee variabelen, bij de Tv en GPU, gelijk te trekken voorkom je de slechtere gamingervaring.

Installeren

Er staat nieuwe firmware klaar voor eerdergenoemde Tv’s. Deze firmware brengt onder andere ondersteuning voor FreeSync met zich mee. Na het installeren zal de optie voor FreeSync terug te vinden zijn onder de ‘Gaming mode’.

Voor nu lijkt het er echter op dat je je er beter nog geen gebruik van maakt. Ten eerste ondersteund FreeSync nu nog enkel Full HD-resoluties. Samsung zegt daarnaast dat FreeSync momenteel nog kan zorgen voor wat rare situaties met de helderheid van de Tv’s. Het is niks om je zorgen over te maken, maar misschien is het verstandig om te wachten tot Samsung deze problemen oplost voordat je je Tv gaat gebruiken als je monitor voor het gamen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business