Nieuws

Brengt Snapdragon 845 redding voor Windows 10 op ARM?

Windows-laptops met smartphone-chips kenden een gemengd onthaal. De volgende generatie zou het volgens een nieuw rapport een pak beter doen dankzij de Qualcomm Snapdragon 845.

De Qualcomm Snapdragon 845 zal een snelheidsboost geven aan Windows 10-toestellen op ARM, zo geven nieuwe benchmarktests van Geekbench aan. ARM-pc’s met de 845 aan boord zouden tot 40 procent sneller kunnen zijn dan de huidige generatie van laptops.

Qualcomm Snapdragon 845

De Duitse website WinFuture merkt als eerste de nieuwe resultaten in de Geenbench-database op: de databank bevatte gegevens van een onbekende Lenovo-laptop met een Snapdragon 845. Afgaande op de benchmarkscores doet de laptop met de 845 het een pak beter dan de huidige ARM-pc’s met de Snapdragon 835 aan boord. De single-core CPU test ligt 40 procent hoger, de multi-core CPU test is 25 procent beter dankzij de Snapdragon 845.

[related_article id=”224633″]

Tot nu toe hebben Windows 10-laptops die draaien op een mobiele processor hun verwachtingen niet helemaal waar gemaakt. De toestellen werden door Microsoft aangekondigd als lichte en superzuinige pc’s die zonder problemen naast laptops met een gewone computerchip zouden kunnen staan. De realiteit bleek echter minder rooskleurig: de twee toestellen die je nu op de markt vindt zijn door critici gemengd onthaald. Wie dezelfde prestaties verwacht als een pc komt van een koude kermis thuis. De toestellen liggen eerder in de lijn met de snelheid van andere mobiele toestellen.

Kloksnelheid

De volgende generatie ARM-pc’s zou een stuk sneller moeten zijn met de Snapdragon 845, al blijft de vraag of de mobiele chip te vergelijken valt met een desktopprocessor. Uit de resultaten van Geebench komt alvast naar voren dat de Snapdragon 845 in de Lenovo-laptop hoger geklokt is (op 2,9 GHz) dan de standaardkloksnelheid die de chip in smartphones heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business