Nokia komt met drie nieuwe toestellen in het budgetsegment

Nokia heeft gister gedurende zijn persevenement in Moskou, Rusland, drie nieuwe toestellen aangekondigd die binnen het budgetsegment vallen. Hiermee vult Nokia de 2018 lijn van toestellen weer volledig op.

TechPulse was gisteravond aanwezig in Amsterdam om het Nokia event voor de Benelux bij te wonen. Tijdens het evenement werden er in een livestream vanuit Moskou 3 nieuwe toestellen aangekondigd. Opvallend was hoe weinig er van tevoren was gelekt over de nieuwe toestellen, ondanks dat er wel geruchten de ronden deden. Nokia heeft gisteravond de opvolging voor de Nokia 2, 3 en 5 aangekondigd, welke officieel de volgende namen mee krijgen: Nokia 2.1, 3.1 en 5.1. Anders dan bij de onthulling van de Nokia 6.1 werd dit er heel duidelijk bij vermeld om verwarring te voorkomen.

Waar Nokia zich heel duidelijk op heeft gericht is het omlaag laten druppelen van functionaliteiten. Veel camera’s, maar ook interne specificaties zijn van bijvoorbeeld de Nokia 6 omlaag gedruppeld naar de Nokia 5.1.

Nokia 2.1

Om maar te beginnen bij het goedkoopste toestel welke Nokia gister heeft aangekondigd, de Nokia 2.1. Het toestel zal de beschikking krijgen over een Qualcomm Snapdragon 425 octa-core SoC, gekoppeld aan 1GB RAM en 8GB interne opslag. Mocht het nodig zijn dan is dit gelukkig wel uit te breiden met meer interne opslag door middel van een MicroSD kaartje.

Verder heeft de Nokia 2.1 5.5-inch HD-scherm met een 16:9 beeldverhouding, aan de ene kant jammer, maar Nokia heeft het scherm al laten groeien. Het grotere scherm zorgt ook voor de nodige ruimte in het toestel. Nokia heeft hier goed gebruik van weten te maken, en het toestel krijgt dan ook een 4.000mAh batterij mee. Het bedrijf garandeert daarmee naar eigen zeggen een batterijduur van twee dagen.

Dit komt deels ook door de software laag, genaamd Android Go. Android Go is een verder geoptimaliseerde versie van Android voor lager gepositioneerde hardware. Google stelt voor dit platform ook haar Go-applicaties beschikbaar die tevens geoptimaliseerd zijn om energie en data te besparen.

De Nokia 2.1 zal in Nederland en België enkel verkrijgbaar zijn in een 1GB RAM en 8GB interne opslag variant. Het toestel zal vanaf augustus in de winkel liggen voor een adviesprijs van €119.

Nokia 3.1

Vervolgens kwam Nokia met een iets hoger gepositioneerde Nokia 3.1. Het toestel waant zich door de snellere processor, de Mediatek MT6750N, met daaraan gekoppeld 2GB RAM en 16GB interne opslag in een compleet andere klasse. Hoe deze prestatieverschil zich zal uitwijzen in het dagelijks gebruik is vooralsnog moeilijk te zeggen. Tevens is het bijna niet te vergelijken door de verschillende ‘varianten’ van Android. De Nokia 3.1 komt namelijk met Android Oreo in het  Android One programma, betekende dat het toestel de volledige versie van Android meekrijgt zonder de specifieke optimalisaties voor lager gepositioneerde hardware.

De Nokia 3.1 krijgt tevens een ander beeldscherm mee, een 5.2-inch HD beeldscherm met een 18:9 beeldverhouding. Hiermee trekt Nokia de 3.1 mee naar 2018 en krijgt het toestel direct een frissere uitstraling.

Qua camera’s komt de Nokia 3 met een 13Mp sensor aan de achterkant, afkomende van de oude 5-serie, en een 8Mp wide-angle selfiecamera. Vergeleken met de vorige generatie camera’s op de 3-serie lijkt dit wederom een goede stap omhoog.

De Nokia 3.1 zal vanaf augustus in de winkels liggen, vanaf welke datum precies blijft onbekend. De vanaf prijs voor het model met 2GB RAM en 16GB interne opslag ligt op €149.

Nokia 5.1

Als laatste kwam Nokia nog met de toevoeging van het hoogst gepositioneerde toestel van de avond, eentje uit de 5-serie. Het toestel heeft qua processorkracht een behoorlijke upgrade gekregen. Het toestel is daarbij van een Snapdragon 430-serie processor gegaan naar de Mediatek MT6755S. Dit zal in samenwerking met de software van Nokia, Android One, zorgen voor een behoorlijk vloeiende ervaring in zijn prijsklasse. In Nederland, maar ook in België zal het toestel enkel beschikbaar komen in de variant met 2GB RAM en 16GB interne opslag.

De Nokia 5.1 krijgt als enige in de lijn van aangekondigde toestellen een Full-HD beeldscherm mee met wederom een 18:9 beeldverhouding. Nokia heeft de behuizing van de 5-serie tevens een andere behandeling gegeven. De andere twee toestellen hebben een metalen frame met een policarbonaat achterkant, waar de Nokia 5.1 volledig is gemaakt uit 6000-series aluminium. Verder heeft de Nokia 5 een 16Mp sensor aan de achterkant, en wederom een 8Mp wide-angle selfiecamera aan de voorkant.

Net als de twee andere toestellen zal de Nokia 5.1 beschikbaar zijn in het zwart, blauw en koper. Het toestel zal in augustus in de verkoop gaan voor een adviesprijs van €199, dit voor het model met 2GB RAM en 16GB interne opslag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business