HP komt met vernieuwende lineup aan OMEN gaming producten

OMEN by HP heeft afgelopen donderdag tijdens een evenement meer bekend gemaakt over nieuwe OMEN gaming producten, waaronder de nieuwe HP OMEN 15 laptop met een Nvidia Geforce 1070 Max-Q GPU.

HP heeft afgelopen donderdag tijdens haar persevenement meer duidelijk gemaakt over nieuwe HP OMEN gamingproducten voor in 2018. Voorheen stond het bedrijf al groots bekend voor de laptops en computers, maar nu lijkt het zich ook meer te gaan richten op accessoires zoals headphones en toetsenborden.

OMEN 15 Laptop

Het eerste product gelanceerd door HP is de OMEN 15 laptop, een opvolger voor een al bestaande 15-inch laptop. De grootste verschillen met de vorige generatie zitten in de grootte, snelheid en koeling prestaties.

De laptops zullen om te beginnen beschikken over een Nvidia Geforce GTX 1070 Max-Q grafische kaart. De Max-Q serie is specifiek ontwikkeld voor laptops, en zorgt ervoor dat de temperaturen binnen een marge blijven waarbij het gebruik comfortabel blijft. Qua processoren zullen er verschillende varianten Intel Core i-processoren verkrijgbaar zijn, in quad- of hexacore varianten. Verder zal de laptop beschikken over 32GB DDR4 RAM.

Voor opslag zijn er wederom veel verschillende configuraties beschikbaar, waaronder losse SSD configuraties, of SSD’s gecombineerd met een HDD. HP zegt dat er tevens OMEN 15 laptops beschikbaar zullen zijn die een HDD combineren met Intel Optane geheugen om de opslag te versnellen. Kijken we als laatste nog naar het beeldscherm dan beschikt de laptop over een 15.6-inch scherm met ofwel een Full-HD of een 4K beeldscherm. Het 4K beeldscherm is enkel te krijgen met een 60Hz verversingsfrequentie, waar de Full-HD schermen te verkrijgen zijn in 60- of 144Hz varianten.

De OMEN 15 laptop zal vanaf juni in de winkel liggen voor een adviesprijs van €999. Welke specificaties er precies bij dit model horen is vooralsnog onbekend.

OMEN by HP Mindframe Headset

HP OMEN kwam wel eerder met headphones op de markt, tevens gericht op gamers. Echter is deze headphone wel een klap anders. Het bedrijf heeft na veel onderzoek uitgevonden dat het belangrijkste voor headphones is dat ze comfortabel moeten zitten. Volgens HP houdt vooral de warmte gamers tegen om headphones voor een langere tijd te dragen.

HP OMEN komt daarvoor nu met een oplossing, de Mindframe Headset. De HP OMEN Command Center zal ervoor zorgen dat de headphones te allen tijde koel blijven op het hoofd. Dit doet het volgens HP door warmte weg te nemen uit de oorschelpen waar de meeste hitte ontstaat.

Verder gaat de Mindframe Headset natuurlijk ook nog mee met de tijd, en zo geeft het bedrijf aan, zit er RGB-verlichting op welke volledig door de gebruiker zelf ingesteld kan worden. Waarom HP heeft gekozen om RGB op een headphone te plaatsen is de vraag, maar het past wel bij het gaming publiek waar deze headphone op gericht is.

De headphones zullen later dit jaar, in oktober, beschikbaar zijn. HP geeft helaas nog aan dat er momenteel geen prijzen bekend zijn, deze zullen later aangekondigd worden.

OMEN by HP Sequencer-toetsenbord

OMEN maakt nu de eerste stap in de wereld van toetsenborden. Het bedrijf heeft vandaag het Sequencer-toetsenbord aangekondigd met blauwe mechanische switches. Waarom het bedrijf is gegaan voor blauwe switches, ten opzichte van de rode, op gamers georiënteerde switches, blijft de vraag. Wel zijn het niet zomaar blauwe mechanische switches, het gaat om een mengeling tussen mechanische en optische switches. Volgens HP zorgt dit ervoor dat je wel het gevoel hebt van mechanische switches, maar de reactietijd van optische switches (0.2ms).

Verder beschikt het toetsenbord (natuurlijk) over RGB-verlichting welke wederom via het OMEN command center bediend kan worden. Verder bevat het toetsenbord een opvallende volume slider, in de vorm van een rode balk rechts bovenaan. Misschien nog wel de belangrijkste toevoegingen zijn de macro knoppen aan de linkerkant waarbij verschillende dingen ingesteld kunnen worden.

Het HP OMEN Sequencer-toetsenbord is net zoals de laptop vanaf juni te verkrijgen, met een stevige adviesprijs van €179.99. Al blijft hij wel binnen het segment waar ook concurrenten zoals de Corsair K70 opereren.

OMEN by HP Reactor Mouse

Als laatste komt HP nog met de OMEN Reactor Mouse. HP geeft aan dat het heeft gewerkt aan een optische sensor welke tot 3 keer sneller is dan een standaard muisschakelaar. Daarmee komt het bedrijf uit op een reactietijd van 0.2ms. HP heeft ook gedacht aan de nodige precisie, een heeft daarvoor een 16.000DPI sensor ingebouwd.

Om de muis comfortabel te kunnen gebruiken zit er aan beide zijden rubber. Tevens is de polssteun van de muis in hoogte verstelbaar om voor in elke mogelijke situatie de muis zo comfortabel mogelijk vast te houden.

De HP OMEN Reactor Mouse zal vanaf juni in de schappen liggen bij verschillende retailers voor een adviesprijs van €79.99. Vanaf wanneer in juni de producten verkrijgbaar zullen zijn wordt niet aangegeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business