Nieuws

LG V35 ThinQ aangekondigd: OLED-scherm en notchvrij

Maar enkele weken na de onthulling van de G7 lanceert LG al een nieuw vlaggenschip: de LG V35. Het toestel brengt verbeterde specs en een prijsverhoging.

Spoiler: naar alle waarschijnlijkheid zal LG de V35 ThinQ wederom niet uitbrengen in Europa, waardoor je moeite zal moeten doen om je handen te leggen op het vlaggenschip. Al bestaat de kans dat het Zuid-Koreaanse bedrijf daar nog op terug komt, de LG V30 is uiteindelijk toch in onze contreien geraakt.

LG V35 ThinQ

[related_article id=”221135″]

Wat biedt de fabrikant met de LG V35 ThinQ? Op zich zijn er geen al te grote verschillen met de LG G7 ThinQ, de smartphone die het bedrijf begin mei aan de wereld toonde en die wel zeker in de Benelux gelanceerd wordt. Het zichtbaarste verschil zit in het scherm: dat is bij de V35 een 6 inch OLED-display en heeft in tegenstelling tot de G7 geen notch. De sexy 18:9 beeldverhouding die momenteel populair is bij smartphones blijft behouden bij de V35. De chip van dienst is de Qualcomm Snapdragon 845, bijgestaan door minimum 6 GB RAM en 64 GB opslag. Met een microSD-kaartje kan je de opslagruimte oprekken tot 2 TB.

De camera-opstelling is identiek aan de G7, met twee 16 MP-lenzen achteraan, waarvan eentje een telefoto-lens is. Ook de AI-camera is van de partij, waarbij slimme algoritmes meehelpen om een ideale foto te nemen en software zoals Google Lens en Google Assistant rechtstreeks geïntegreerd is in de camera-app. De V35 heeft ook de Quad-DAC-speakers geërfd van de G7, maar niet de speciale boombox speaker van die laatste. Verder kan de V35 bogen op een grotere 3.300 mAh-batterij.

Prijskaartje

Misschien nog het belangrijkste verschil: het prijskaartje. De LG G7 ThinQ start aan 849 euro in de Benelux. Een europrijs voor de LG V35 is niet bekend, maar LG voegt een 150 dollar extra toe aan de dollarprijs in vergelijking met de G7. Dat wijst erop dat je meer dan 1.000 euro zou moeten neertellen voor het toestel. Zoals gezegd heeft LG geen plannen om de smartphone in Europa uit te brengen. “Het nieuwste V-serie-toestel zal worden uitgerold in de Amerika’s aan het begin van juni, gevolgd door beperkte markten in Azië, het Midden-Oosten en Afrika,” aldus het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business